Vi møter en smilende Anders på et helgebesøk til Lundamo. Han bekrefter også at humøret er ekstra godt for tiden når han tar turen til sitt opprinnelige hjemsted sammen med sin nye kone Kenia Diaz fra Mexico.

– Det var jo en selvfølge at hun ble med nå som vi er gift og etablert sammen i hovedstaden, forteller han og hun bekrefter på engelsk at hun har funnet seg godt til rette her i Norge, både i Oslo og på Lundamo, ikke minst med å få møte hans familie. Anders forteller ivrig at han har besøkte Kenias foreldre, Martha og Heraclio og hennes bror Yarid og hans familie i Poza Rica de Hidalgo i Mexico.

Møttes i Mexico

– Det var jo ikke noe å vente med, vi bare visste at det nå var det oss to, understreker en smilende Anders. Under samtalen er han også bevisst på å fortelle henne hva det var vi snakket om. Hun forteller at det ganske så snart skal bli norskkurs, selvfølgelig skal hun lære seg sin manns språk når hun skal bo her i landet.

Journalist

– Jeg glemmer aldri den første reiseturen som var til Barcelona hvor jeg ble frastjålet min mobiltelefon, forteller han med en latter og forteller videre at det gikk bra det også. Deretter ble han flyttet over til bladets kjendisredaksjon og det første han skrev om der var bryllupet til et av Wenche Myhres barn.

– Da sa jeg opp jobben der, kjendisstoff var ikke noe for meg, nei! Postens internavis ble det også en tid med, så Dagbladsporten før han i 2013 begynte i NRK Sporten hvor han trives godt.

Marit Bjørgen

Anders Skjerdingstad mener han på mange måter han var en døråpner inn mot Marit Bjørgen. Han kjente jo henne, ikke minst som journalist fra hennes første år som skiløper her i distriktet hvor de begge kommer fra. For ikke så lenge siden på en samling i Italia hvor de selvfølgelig møttes, snakket de om at de har kjent hverandre i 20 år, ikke minst gjennom skisporten.

– Marit Bjørgen er vår største idrettstjerne, både menneskelig og sportslig, fastslår Anders med fast blikk. Når det er snakk om andre såkalte stjerner må jo Petter Northug jr. nevnes, og da er sportsjournalist Skjerdingstad klar på at Northug jr. er stikk motsatt av Marit Bjørgen.

– Samme det, han er et eventyr å snakke med og intevjue, fastlår han og medgir at han er spent på Petter Northug jr i årets sesong. Johaug-saken er også meget spesiell mener han, og medgir at hverken han eller andre ikke kunne tenke seg at den kunne gi så store dimensjoner. Han legger også til at den også journalistisk var og er en utfordrende sak som i noen tilfeller kanskje kunne vært gjort annerledes og bedre.

OL i Sør-Korea

Anders blir bortreist i flere uker til vinter-OL på nyåret og da blir Kenia alene hjemme. Det gruer hun ikke for, hun skal finne på noe. Hun har tegning som en stor hobby og kanskje kan det bli en tur til Lundamo for å besøke svigerfamlien også.

– Jeg har jo prøvd å gå på ski her i Norge og det var veldig artig, forteller hun med et bredt smil. Kanskje hun blir å se i skiløypene ved Storvatnet?