- Press er helt naturlig og bare trivelig, sier Jan Arne Bremnes (KrF).

Mange ringer

Tirsdag var han bastant på at han ønsker å beholde Lerkrysset, og han omtalte Nye Veier som en bulldoser og at veiselskapet bruker frykten som våpen. Nå er han ikke like bastant på at han vil beholde Lerkrysset, og har lagt inn flere forbehold.

Bremnes forteller at han har fått mange henvendelser etter stemmegivinga i formannskapet.

- Mange har vært i kontakt med meg, og det er bare positivt å få flere innspill. Folk ringer og sier at enten som var stemmegivinga min bra eller så spør de om det er riktig å gå den andre veien. Det skal ikke være en enkel sak, sier Bremnes.

I formannskapet stemte Arbeiderpartiet, Melhuslista og Kristelig Folkeparti for Lerkrysset. Bremnes sier at Arbeiderpartiet ikke har lagt press på Kristelig Folkeparti etterpå.

Arbeiderpartiets gruppeleder, Einar Gimse Syrstad, opplyser at det vanligvis er slik i Arbeiderpartiet at kommunestyregruppa følger opp vedtak medlemsmøtet har fattet. Medlemsmøtet i Arbeiderpartiet har sagt at partiet vil ha en kryssløsning ved Ler.

- I motsetning til hva de fleste tror, så binder nesten aldri Arbeiderpartiet opp kommunestyregruppa med slike vedtak, men det er en klar forventning om at kommunestyregruppa følger opp intensjonen i vedtaket. De fleste medlemmene av kommunestyregruppa var til stede på medlemsmøtet som vedtok uttalelsen, uttaler Gimse Syrstad.

Om Kristelig Folkeparti trekker seg under kommunestyremøtet, blir det ikke nok stemmer til å danne flertall for Lerkrysset. Ap og Melhuslista mangler én stemme. Venstre var ikke på formannskapsmøtet, mens SV og MDG som har én representant hver, ikke sitter i formannskapet.

SV og V imot

Anne Sørtømme (SV) opplyser til Trønderbladet at SV ikke ønsker kryss på Ler.

- Vi ønsker heller ikke fire felt og 110-sone, uttaler Sørtømme.

Venstre har også bestemt seg for å stemme imot Lerkrysset.

- Jeg stemmer imot tverrforbindelse på Ler primært av hensyn til jordvernet, sekundært fordi nasjonale hensyn bør ivaretas lokalt. For øvrig hadde flertallet blitt et annet i formannskapet om jeg ikke måtte melde forfall til forrige møte. Merethe Moum fra Melhuslista var min vara der, opplyser Hatlen.

Trønderbladet har foreløpig ikke fått svar hos Miljøpartiet De Grønne.

Hvorfor vakler han?

Bremnes legger ikke skjul på at han vakler i synet på Lerkrysset, og han understreker at dersom han skal stemme for Lerkrysset under kommunestyremøtet på tirsdag, må han være garantert at Lerkrysset får en annen utforming enn den Statens vegvesen tegnet. Det er spesielt forbindelsen over Gaula og til Losengrenda på Kvål han misliker.

- Jeg har hele tida ment at dagens løsning ikke er god, og det er vårt dilemma. Derfor har jeg vaklet hele tida. Vi er skeptisk til om vedtaket viser en god nok løsning, forklarer Bremnes.

Kristelig Folkeparti har to representanter i kommunestyret, og den andre som er Anna Lina Mørreaunet Holm, er på reise i Irland. Trønderbladet har forsøkt å komme i kontakt med henne uten å få svar på henvendelse. Mandag skal partiet ha medlemsmøte.

- Mye av tankene går til E6. Dette er en så viktig sak som en må stå for i lang tid, sier Bremnes.

Redd for å bli snytt

Bremnes mener at E6-bygginga må framskyndes, men han føler seg ikke trygg på at byggestarten blir i 2019 slik Nye Veier opprinnelig lovte.

- Dilemmaet er at vi sier nei til et kryss på Ler, og så blir det ikke tidlig byggestart likevel. Da føler vi oss veldig snytt, forklarer Bremnes.

Bremnes har også vært opptatt av 110-sone som melhuspolitikerne ikke har stemt over. 110-sone ble presentert for melhuspolitikerne som et vedtak fra regjeringa.

- Det er ikke alt en kan ta opp, men jeg har flere ganger sagt at firefelts vei tar så mye dyrkajord at det er vanskelig å svelge dette. Økning til 110 km/t kan gi dramatisk effekt i drivstofforbruket, sier Bremnes.