– Jeg begynner å bli rimelig voksen, sier Karl Reinert Halsen om at han har gitt beskjed om at han fra neste høst fratrer som banksjef i Sparebank1 SMN for Midtre Gauldal og Melhus.

Regner med travle dager

Neste år fyller Halsen 65 år, og han ønsker å bli pensjonist fra utgangen av september eller starten av oktober. Stillinga som banksjef skal snart lyses ut internt og eksternt, og Halsen er opptatt av at han vil ha tid til å gi den nye banksjefen starthjelp.

– Gauldalen er i sterk vekst, og jeg regner med at det blir full fart til utpå høsten neste år. Jeg har ikke tenkt å ligge på latsida, sier Halsen.

Har aldri vantrivdes

Halsen forteller at han aldri har vantrivdes på jobb, og at han synes kollegene er fantastiske.

– Jeg har en veldig interessant og givende jobb, og jeg har fått arbeide med dyktige kolleger. Sparebank1 SMN er en flott plass å jobbe. Det beste med å være banksjef, er at en får treffe fantastisk gode folk og får hjelpe folk i ulike situasjoner, sier Halsen.

Banksjefen har for øvrig ikke eget kontor, og han sier at det er mye læring i å sitte i åpent kontorlandskap.

Fra nyttår tiltrer to nye kunderådgivere, og Halsen forteller at banken går inn i ei tid med utskiftinger fordi ansatte blir pensjonister.

– Det er på sin plass at noen fører banken inn i framtida, mener Halsen.

Samfunnsengasjert

Banksjefen er samfunnsengasjert, og han er opptatt av at Midtre Gauldal og Melhus må utvikle seg.

– Om en ikke klarer å få til satsing oppover dalen, vil Melhus bli en sovekommune og på Støren vil en ikke få til den utviklinga som en ønsker. De grep som politikerne og næringsforeninga gjør, er kjempeviktige. Den eneste løsninga er å ha næringsareal og boligtomter når folk banker på, mener Halsen.

Startet i bilbransjen

Halsen startet yrkeskarrieren en helt annen lei enn bankbransjen. Opprinnelig var han utdannet verksmester, og jobbet på bilverksted i årene 1975-1983. På slutten jobbet han også som forsikringsagent, og i 1989 ble han salgssjef i Samvirke forsikring.

Samvirke forsikring som ble til Vår forsikring, ble kjøpt opp av Sparebank1, og slik kom Halsen inn i bankbransjen. Han tok utdanning på Forsikringsakademiet og BI, og i 2000 ble han banksjef.

– Foreløpig har jeg ikke tenkt så mye på hva jeg skal gjøre når jeg blir pensjonist, men jeg har ikke kommet meg dit hen at jeg skal sette meg i en gyngestol. Jeg har mye å bidra med, og jeg har barn, barnebarn, hus og hytte. Dessuten er jeg veldig interessert i bilde- og filmredigering, sier den engasjerte nordlendingen som bor på Støren.