Stasjonssjef Elisabeth Eriksen ønsker å ansette flere politifolk, men har rett og slett ikke plass. Inntil ny politistasjon sør er på plass, blir det nødvendig med fortsatt bruk av Heimdal politistasjon, Melhus lensmannskontor og Klæbu lensmannskontor, opplyser Eriksen med ansvar for enheten Gauldal.

Venter på departement

Lokaliseringa av ny politistasjon ikke avklart ennå fordi Justisdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet ikke har godkjent lokaler for politistasjon sør. Stasjonssjef Eriksen forteller at siden leie av lokaler til politistasjon sør vil koste over 100 millioner kroner over en gitt leieperiode, må de to departementene gi godkjennelse først.

Når godkjennelsen fra departementene kommer når det gjelder leiepris og størrelse på lokalene, kan politiet gå videre med de fire aktørene som er godkjent for å kunne gi et tilbud. Eriksen ønsker ikke å gå ut med hvem de fire er, men opplyser at alle fire tilbyr lokaler på Heimdal. De to tilbudene i Melhus er vraket fordi de ifølge politiet, ligger for langt unna Heimdal.

– Hvis ting hadde vært klart for én måned siden, kunne vi ha hatt forhåpninger om å flytte inn i nytt bygg i juni 2019. Nå rekker vi ikke det, sier Eriksen.

Stasjonssjefen skal ha ansvar for  enheten Gauldal med Heimdal, Melhus, Midtre Gauldal, Rennebu, Holtålen, Røros, Oppdal og Orkdal.

Vil ikke gjenåpne

For å få plass nok til de rundt 50 politiansatte, blir Melhus lensmannskontor og Klæbu lensmannskontor opprettholdt inntil videre. Melhus lensmannskontor ble stengt da etterforskninga av drapet på Ler startet, og lensmann Monica Brækken fikk bistand både fra Kripos og nabolensmannskontor.

Sentralbordet på Melhus og i Klæbu ble flyttet til Heimdal. Nå mener stasjonssjef Eriksen at det ikke er ressurser til å ha sentralbord i Melhus lensmannskontor, og Melhus lensmannskontor vil ifølge stasjonssjefen og melhuslensmannen forbli stengt. Imidlertid kan folk få komme til Melhus lensmannskontor etter avtale.

Midtre Gauldal lensmannskontor er vedtatt opprettholdt, og åpningstida er ikke avklart ennå ifølge Eriksen. Eriksen venter også på signal fra Stortinget om hvor passekspederinga i distriktet til Gauldal sør skal være, og hun sier at det ikke er holdbart at mangelfull kapasitet i Trondheim går utover folk i distriktet.

– Vi har omorganisert arbeidet slik at flere er ute på patrulje og andre er på etterforskning. Målet er at færrest mulig skal ha behov for å komme til kontoret, og vi skal i stedet ta flere avhør på stedet, sier Brækken.

Brækken opplyser at melhuspolitiet har fått inn flere anmeldelser enn før, og hun mener det er en indikasjon på at folk tar kontakt selv om kontoret ikke har åpen dør.

– Det er absolutt ikke utrygt i Melhus, og folk sier at de ser mer politi langs veiene enn før. Vi har egen Facebook-side, og vi drar til fritidsklubbene for å informere, forklarer Brækken.

Brækken sier at to typer saker er høyest prioritert, og det er voldssaker og saker som gjelder overgrep mot barn.