Ståle Brå reiste til VM i Abu Dhabi med en drøm om å ta medalje i faget sitt, telekommunikasjon. Da tre av fire dager av konkurransen var unnagjort tirsdag kveld, var han ikke helt fornøyd med hvordan den ene dagen hadde forløpt. 24-åringen fra Hovin var forberedt på tidstrøbbel, for oppgavene deltakerne får utdelt er så omfattende at det i praksis er umulig å fullføre med innenfor tidsrammen. VM-deltakeren hadde likevel håpet å rekke mer og var litt skuffet etter dag tre. Medaljeambisjonen var justert ned til et håp om topp fem.

Nest beste nordmann

Torsdan kveld ble medaljevinnerne annonsert under VMs avslutningsseremoni. Dessverre ble det ingen medalje til Brå som måtte ta til takke med 8. plass. 24-åringen kan likevel være stolt over egen innsats. Han var én av bare fem i den norske VM-troppen på 20 deltakere som ble tildelt «Medallion of excellence». Det viser at deltakerne i telekommunikasjon var faglig sterke.

Den norske ledelsen er stolte av alle sine utøvere, selv om det ikke ble noen medaljer. 7. plass til industrimekaniker Robin Bullen var beste resultat, deretter fulgte Brå med sin 8. plass.

- Kjempestolte

- Det å være med i et verdensmesterskap er en seier i seg selv. Det er et enormt press og svært høyt nivå i et VM, og de norske deltakerne har taklet alt fra opp mot 40 graders varme til innpåslitne publikummere. Vi er kjempestolte av alle deltakerne våre, sier sekretariatsleder i WorldSkills Norge, Elisabeth Lange i en pressemelding.

Etter ti dager i De forente arabiske emirater skal Brå tilbake til jobben som elektriker i Bravida. Han kan se tilbake på mange opplevelser. I løpet av oppholdet besøkte de blant annet den norske ambassaden, en jenteskole og turistmagneten Dubai.

VM-oppholdet har ikke bare bestått i lange konkurransedager. Her er Ståle Brå på besøk i den norske ambassaden i De forente arabiske emirater. Foto: Privat