Grunnarbeidet og fundamentene er straks klart, og snart kommer brakkene. Her skal opp mot 88 veiarbeidere bo, mens de bygger ny vei i Soknedal. Aune Maskin AS har fått grunnarbeidet, og jobber i disse dager på tomta.

Se bildene: E6-bygging gir nye tider

– På tide

Ola Ulvolden regner med brakkene kommer i uke 44 eller 45. Han er assisterende prosjektleder i AF Gruppen, som har entreprisen for veistrekningen.

– I dag leier vi hus og husly over hele Soknedal og Støren. Det er på tide vi får opp rigg, humrer Ulvolden.

Han tror at de også vil ha behov for mer husly, enn disse brakkene kan ta for, i perioder.

– Det er vanskelig å si hvor mange vi blir som jobber med dette. Det vil variere. Men vi blir oppi 200 personer som blir engasjert i dette prosjektet, sier han.

Les: E6 Soknedal får penger i statsbudsjettet

Les også: E6-plan endelig vedtatt

Dispensasjon

Tomta ligger på Moøya i Støren sentrum, midt imellom industriområdet og Domussenteret. Det er fem dekar stort, og skal etter hvert bestå av tre rigger: To boligrigger og en kantine. Kommunen har gitt dispensasjon til tre boligrigger, samt kantina.

AF Gruppen har søkt om å bruke arealet i perioden 1. oktober 2017 til 1. januar 2021, med mulig forlengelse ut november samme år.

Området skal, ifølge reguleringsplanen for Moøya, benyttes til forretningsbebyggelse og kontor. Derfor kreves det dispensasjon. Den fikk de i utvalgsmøtet for Næring-, plan- og miljø 16. oktober.

Midt i sentrum

AF Gruppen ønsket seg dette området, fordi det ligger nært infrastruktur og næringsliv i Støren sentrum. Strøm, internett, vann- og avløpsnett er allerede tilknyttet området. Det fremheves også at det er gangavstand til Støren stasjon.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har kommet med en uttalelse, om at området må sikres mot en 200-årsflom, og derfor legges på en kote på 65,5 meter over havet, og det må legges til en sikkerhetsmargin på 30 centimeter. Rådmannen mener dette må imøtekommes, og det ble satt som vilkår for dispensasjonen. Utvalget gikk enstemmig inn for rådmannens forslag.