Kanskje blir det gang- og sykkelvei på baksiden av barnehagen og skolen.

- Vi har startet opp igjen prosessen, og fremdriftsplanen sier at vi har planen klar i april. Men det er en foreløpig fremdriftsplan, understreker prosjektleder Lars Bjørgård i Nye Veier.

Les bakgrunnen: Godtar ikke E6-løsningen

Ikke fornøyd

Første reguleringsplan ble lagt frem for politikerne i Midtre Gauldal og Melhus i mars. Planutvalget i Midtre Gauldal sendte planen tilbake. Etterpå fikk Nye Veier pålegg om å spare penger langs hele strekningen. Dette arbeidet er nå i gang. De har også hatt arbeidsmøte med Midtre Gauldal kommune, for å prøve å finne løsninger for Prestteigen som kommunen kan godta.

Midtre Gauldal kommune var ikke fornøyd med kryssløsningen på Prestteigen, heller ikke løsningen forbi Støren barnehage og – barneskole. For mye areal gikk med, og rådmannen så med bekymring på den økte trafikken tett inntil de to institusjonene på det som skal bli avlastningsvei for E6. Rådmannen ønsket at både skolen og barnehagen løses inn av Nye Veier, på grunn av den økte trafikkmengden.

Les: Mener skolen og barnehagen må løses inn

Ett tunnelløp

Bjørgård bekrefter at oppdraget er å kutte kostnader. Det store kuttet de ser for seg på denne strekningene, går på Størentunellen. I det opprinnelige planforslaget la de opp til én sammenhengende tunnel fra Hage bru nesten til Gaula bru, med to tunnelløp, en for hver kjøreretning. For å spare penger har de nå skissert at sørgående kjørefelt kan gå på dagens vei, som består av to tunneler og vei langs Gaula. Det nordgående kjørefeltet vil gå i én tunnel inne i fjellet.

- Vi ser på mulighetene for også å øke hastigheten på veien som ligger i dagen. Vi ønsket opprinnelig å få begge retninger i dagens veitrasé, men det gikk ikke ut fra grunnforholdene, sier Bjørgård.

Vil flytte gangveien

Han sier de prøver å finne gode løsninger, også forbi skolen og barnehagen. Nye Veier er ikke enig med kommunen i at for mye areal går tapt her.

Bjørgård forteller at kommunen er skeptisk til at det skal gå gang- og sykkelvei langs lokalveien Soknesøran. De prøver her å finne løsninger, og han forteller at gang- og sykkelvei på baksiden av barnehagen og skolen kan være en mulighet.

- Hvis kommunen ønsker å se på denne muligheten, er vi med på det, sier han.