Nylig ble det satt prisrekord for boligeiendommer i Melhus, da en eiendom på Bjørnabakken ble solgt for 8,8 millioner kroner. Men denne rekorden forventer nå Kim Roger Laugsand blir slått.

– Ja, det er ikke noen vits i å vente med å slå prisrekorden, sier en blid Laugsand, som er eiendomsmegler og avdelingsleder for Heimdal Eiendom i Melhus.

12 soverom

Han jobber nå med å selge en svært innholdsrik eiendom på Ler. Prisantydningen der er 10 millioner kroner.

– Dette er en stor eiendom med 4,8 mål tomt, en trønderlån, driftsbygning og to tomannsboliger. Så her er det mange muligheter, sier Laugsand. Totalt er det 12 soverom og 528 m² bruksareal.

Det er ingen landbruksjord inkludert i eiendommen, og dermed står man friere i salget. Laugsand mener både privatpersoner og utbyggere kan være aktuelle kjøpere.

– Her man både leie ut eller seksjonere ut og selge. Tomta er dessuten så stor at det er muligheter for leilighetsbygg, sier Laugsand. Eiendommen ligger i Nyhysveien sentralt på Ler, og er dermed sentralt plassert i forhold til Ler sentrum, E6 og i pendleravstand til Trondheim.

Saniteten som selger

Det er Norske Kvinners Sanitetsforening som er selger av eiendommen. De har i dag en behandlingsinstitusjon på eiendommen.

– Vi skal selge denne eiendommen for dem og én i Trondheim. De planlegger å samlokalisere de to institusjonene og bygge nytt, sier Laugsand. På Ler er institusjonen kjent som Borknykollektivet og Kvamsgrindkollektivet. Målgruppa er ungdom i alderen 16–24 år, og institusjonen på Ler har vært siste stoppested før de har vendt tilbake til et vanlig liv.

– Boligene er helt er tipp topp, og det er ikke gjøre en kjøper må gjøre, sier Laugsand.

Mulighet for leiligheter

Det skal være en fellesvisning på eiendommen om en drøy uke. Laugsand har i tillegg vært i kontakt med flere eiendomsutviklere.

– Det blir spennende å se om det er privatpersoner eller utbyggere som vil kjøpe. Jeg har vært i kontakt med en del utbyggere. Her er det mange muligheter til å seksjonere ut og selge det man ikke trenger selv, sier Laugsand.

GOD PLASS: Det er god standarden både på trønderlåna og de to tomannsboligene. Kjøkkenet er et romslig bondekjøkken på 28 kvm Foto: Jon Kristian Haukdal, Interiørfoto