– Vi har aldri vunnet prisen før, og prisen er motiverende, sier administrerende direktør Kjell Stokbakken hos Norsk Kylling.

Storleverandør

600 Rema-kjøpmenn valgte ut Norsk Kylling som vinneren av tittelen årets leverandør. Norsk Kylling leverer hver tredje kyllingmiddag i Norge, og Stokbakken gleder seg sammen med de 340 ansatte over at nå går det rette veien med bedriften.

– Røde tall er snudd til svarte, og vi har steget opp fra bunnen der vi var for to år siden slik at vi er på plussida. Norsk Kylling har fokusert på kvalitet, dyrevelferd og leveringssikkerhet, og tilbakemeldinga fra kjøpmennene er at kundene vil ha varene vi leverer, sier Stokbakken.

Det er langt fra hverdagskost at Norsk Kylling innkaller til pressekonferanse, og Stokbakken kommer ikke på at det har skjedd i hans tid ved fabrikken. Ellers har det handlet om endringer i produksjonen og nyheten om at nyfabrikken ikke ser ut til å bli bygd på Støren.

– Det er veldig godt å stå her med en pris, og det er ikke alltid at det positive kommer fram, sier Stokbakken.

Støtter foreningsliv

Med prisen som årets leverandør, følger også 100.000 kroner. Disse pengene ønsker de ansatte å gi til lag og foreninger i Midtre Gauldal, og begrunnelsen er at mange av de ansatte bor i Midtre Gauldal og at fabrikken er på Støren. Norsk Kylling sponser også små og store frivillige aktører i Midtre Gauldal, forteller Stokbakken.

Fabrikken har en egen jury som velger ut mottakeren av prispengene, og juryen har bestemt at søknadsfristen er 20. oktober. Prisen skal deles ut 31. oktober.

– Det er veldig stas å få prisen, og den skaper motivasjon, sier juryen.