Stein Restad (Ap) mener at utbyggere må godta å betale for infrastruktur som vann og gang- og sykkelveier uansett hvor det bygges i Melhus.

– Rekkefølgebestemmelser er nødvendige for å få inn bidrag til en felles pott for trafikksikkerhet, sier Restad.

Trønderbladet har tidligere skrevet om at Gauldal Bygg har skrinlagt planer om å bygge tre firemannsboliger på Gåsbakken, fordi Melhus kommune har varslet at det ikke er nok kapasitet i renseanlegget og på grunn av kommunalt krav om innbetaling til fond for gang- og sykkelveier.

Politikerne har tidligere vedtatt at det kan legges til rette for spredt boligbygging på Gåsbakken, og Restad tror at enkeltbyggere vil kunne komme unna pålegg om å bidra til fond for infrastruktur.

– Hvis det blir flere hus, kan folk regne med at de må bidra til bedring av trafikksikkerheten, sier Restad.

Restad viser til at boligkjøpere i feltet Korsveibotnan på Korsvegen har måttet bidra til infrastruktur.

I et møte i komité for teknikk og miljø tok Stein Restad etter avisoppslaget, opp saken om renseanlegg på Gåsbakken. Restad forteller etter møtet at han er overrasket over at det ikke er nok kapasitet.

Restad er glad for at det er optimisme på Gåsbakken, men han minner om at det er flere hensyn som må ivaretas ved boligbygging. Avløpsforhold og trafikksikkerhet er to momenter. I tillegg nevner Restad hensynet til grunnvannsressursen, og Restad mener det er bra at det er restriksjoner.

– Vi som kommune må legge til rette, men vi kan ikke ødelegge ressursen. Mattilsynet har restriksjoner, sier Restad.