Fire ganger i året trekkes en premie på 100.000 kroner blant alle melkekartonger som leveres inn til gjenvinning i Norge. Forutsetningen er at navn og telefonnummer skrives på kartongen.

Denne uka kunne Solfrid Varskog i Envina dele ut hovedpremien til en person i Midtre Gauldal. Kubben til vedkommende ble trukket ut blant de innsamlede kartongene. Envina trekker sine kandidater hvert kvartal, og sender inn til Grønt Punkt Norge. Blant 200 navn trekkes premiene. Foruten hovedgevinsten er det 30 som vinner 10.000 kroner hvert kvartal.

Kommunikasjonssjef Solfrid Varskog vil ikke opplyse hvem den heldige vinner i Midtre Gauldal er, eller hvor vedkommende bor.

– Jeg kan si det var en rørt vinner som var fantastisk glad. Jeg var heime hos vedkommende, og det ble en flott dag på jobben, sier Varskog.

Hun vil gjerne spre blest om lotteriet, og oppfordrer også skoler, barnehager og foreninger om å skrive navn og telefonnummer på kartongene.

– Jeg har inntrykk av at noen tror dette lotteriet ikke eksisterer lenger, men det stemmer altså ikke, sier hun.

Kravet er minst seks kartonger stappet opp i den sjuende. De skal være rengjort. For mange enslige tar det lang tid å få samlet sju kartonger, og nytt er at enkeltkartonger også kan brettes og påføres navn og telefonnummer. Men da er maksimal gevinst bare 10.000 kroner.

– Jeg håper flere kan levere inn kartonger og bli med i trekninga, sier Solfrid Varskog.