– Høyre har hatt dørbank i mange år, og jeg har vært på dørbank på Hitra, Røros og i Trondheim, sier Guro Angell Gimse (H).

I nærområdet

Mandag kveld banket hun på dører på Gimse og Brekkåsen som er hennes eget nærområde. Målet er å få flest mulig høyrestemmer slik at hun kommer inn på Stortinget.

– Om Obama sies det at han vant valget på den måten. De aller fleste synes det er greit at vi banker på døra og snakker politikk med dem. Vi går fort om de vi banker på døra hos, ikke synes det er ålreit, sier Gimse (46).

Per Borten

Gimse hadde med seg flere Høyre-politikere, og de forteller at Per Borten fra Senterpartiet er den siste fra Melhus som hadde fast plass på Stortinget. Borten som var fra Ler, satt på Stortinget fram til 1977, og var også statsminister. Siden har flere melhusbygger vært på Stortinget som vararepresentanter, og eksempler er Knut Gravråk (Ap) og Aud Kvalvik (SV).

– Blir det borgerlig regjering igjen, er det ikke usannsynlig at Linda Hofstad Helleland fortsetter som statsråd. Da vil jeg kunne rykke inn på Stortinget i hennes sted, sier Gimse som står på tredjeplass på stortingslista til Høyre. Høyre har nå to stortingsrepresentanter fra Sør-Trøndelag.

Skolekompisen

En av dem Gimse banket på døra hos på mandag, var Lena Langørgen (46) som bor på Brekkåsen. Gimse kjenner Langørgen fra før, og de to var med i revygruppa 3 søstre og snuten og er gamle skolekompiser.

– Jeg skal stemme for å være med på å påvirke, og nå har vi jo så gode kandidater som Guro. Det er bra at hun går rundt og har dørbank for da har en muligheten til å stille spørsmål. Det er ikke bollene og nøkkelringene som avgjør valget, sier Langørgen.

Langørgen er opptatt av nærpolitiet, og ønsker at det skal være mer politi ute i gatene. Dessuten synes hun helsevesenet er viktig.

Bebuder permisjon

Om det blir fast stortingsplass på Guro Angell Gimse er høyst usikkert ettersom meningsmålingene peker i retning av at Høyre ikke får inn flere enn to fra Sør-Trøndelag. Gimse sitter både i Melhus formannskap og i fylkesutvalget, og hun bebuder at hun vil søke permisjon fra lokalpolitikken og fylkespolitikken om hun kommer inn på Stortinget.