– Vi har søkt kommunen om riving- og igangsettelsestillatelse. Når den foreligger, river vi. Sannsynligvis blir det i september, sier daglig leder Dag Runar Båtvik i Norgeshus.

Leilighetssalg

Norgeshus har bestemt seg for å rive Losjehuset uansett hvor godt leilighetssalget er. Firmaet har fått godkjent et leilighetskompleks med 20 leiligheter, og 12 er solgt. Ifølge Båtvik mangler det 3–4 solgte leiligheter før bygging starter. Blant kjøperne er det stort sett melhusbygger i aldersgruppa 60 pluss.

– Jeg tror leilighetene vil gå unna når vi starter markedsføring, og Melhus sentrum er unikt fordi en har det en trenger her. Vi river nå for å vinne tid slik at leilighetene er innflyttingsklare neste høst. Det går fort litt tid for dem som skal selge bolig og kvitte seg med ting, sier Båtvik.

Melhus Onstage

Danseskolen Melhus Onstage har leid Losjehuset, og daglig leder Hanna Riseth Jakobsen er lettet over at de nå har funnet et nytt lokale å leie. Sammen med Marcus Riise som er samboer og handyman, viser hun inngangsdøra til danseskolens nye lokaler. Disse blir i Gimsøya næringspark der Posten hadde omdelingsavdeling.

– Vi tar over lokalene i september, og får store, fine lokaler. Den første uka blir det prøveuke, og da kan du prøve dans fra cheerleading til dans på høye hæler og breakdance. Danseskolen er fra tre år og oppover, og vi har også klasser for voksne kalt ville voksne. Tilbudet ville voksne var en kjempesuksess i fjor, forteller Riseth Jakobsen.

Les også: Om vårens store danseforestillling

Melhus Onstage som ble startet av Roar Strand og Siri Marte Hollekim Strand, vil i første omgang ha åpent på kveldstid. På sikt håper danseskolen å kunne ha åpent på dagtid i helgene.

Hanna Riseth Jakobsen og samboer Marcus Riise er glad for at danseskolen Melhus Onstage har fått langtidsleieavtale i Gimsøya næringspark. Foto: Gunn Heidi Nakrem