– Dette må være norgesnyhet. Lastebilfirmaet MAN har begynt å serieprodusere ellastebiler, og vi er ett av to firma i Norge som får prøve en av de ni ellastebilene MAN leverer, sier Øystein Digre, leder for Digre Transport i Singsås.

Miljøengasjement

Digre forteller at de lenge har ønsket å vise miljøengasjement ved å kjøre ellastebil, og nå får de muligheten etter at firmaet og Tine er valgt ut til å prøve ellastebil fra det tyske firmaet MAN.

– Dette blir første el-semitrailer. Vår skal kjøre sykehustøy for Nortekstil til St. Olavs Hospital i Trondheim. Vi har mast lenge om å få prøve, og en ellastebil er midt i blinken for vår målsetting om å være miljøvennlig. Ellastebil vil også være viktig for Trondheim kommune og St. Olavs Hospital. Ellastebilen skal lades opp om natta, forteller Digre.

Digre legger til at det foreløpig ikke er avklart om de skal leie eller kjøpe ellastebilen, og hva som blir kostnaden.

Kjørte i konvoi

Nyheten slippes i forbindelse med 80-årsfeiringa som Digre Transport hadde på søndag. 27 lastebiler kjørte i konvoi fra Støren og fram til Singsås næringspark, og flere steder sto folk i veikanten og på bruer med flagg. Lastebilene takket for hilsningene med tuting. Digre Transport ble startet av Ingvald Digre i 1937. Så fulgte neste generasjon med Ingmund Digre og brødrene Kjell og Ingvar, og firmaet eies nå av Øystein Digre og broren Hans. Øystein (44) kjøpte sin første lastebil som 20-åring, og broren Hans har jobbet 31 år i samme firma. Under feiringa i næringsparken tok Øystein Digre et historisk tilbakeblikk.

Fikk heder

Inne i et verksted i næringsparken var det dekket med langbord der rundt 100 benket seg, og på en gammel lastebil var det rigget opp scene.

– Denne begivenheten blir tatt vare på. Firmaet er 80 år, og blir bare sprekere. Jeg er fryktelig imponert over firmaet, og Digre Transport er et viktig bidrag til at Midtre Gauldal er stor på transport, sa ordfører Sivert Moen.

Digre Transport har 40 lastebiler og 50 ansatte, og Øystein Digre roste de ansatte. Firmaet har oppdrag lokalt, men også mange i Oslo-området og i Østfold.

Underholdningsinnslag var det også, og Ingrid Vingelen Digre sang sammen med Sivert Garli. I tillegg var det hilsninger og samtale med sjåfør Arvid Sagen som kjørte først i konvoien.

HEDER: Ordfører Sivert Moen overrakte blomster til daglig leder Øystein Digre. Foto: Gunn Heidi Nakrem
FEIRING: Inne i verkstedet var det underholdning, taler, hilsninger og bespisning. Foto: Gunn Heidi Nakrem
FERSK: Kjell Arne Busch (50) har vært sjåfør hos Digre Transport i en måned,og var med i konvoien. Tidligere har han kjørt buss. I bussen satt også kona Hege. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Først i konvoien kjørte Arvid Sagen i en 1964-modell lastebil. Lastebilen er i mange år blitt brukt til å kjøre flis.
I Singsås hadde folk tatt oppstilling på brua over fylkesveg 30 for å ta imot konvoien.
Lastebilkonvoien startet på Støren.
Sivert Garli og Ingrid Vingelen Digre hadde en lastebil som scene da de skulle ha musikalske innslag.