Strømmen har fredag kveld gått flere steder i Sør-Trøndelag. Lesere har fortalt om strømbrudd på Kvål, Ler, Lundamo, Støren og i Soknedal, og kunder på Hølonda er også varslet om strømbrudd.

Ifølge TrønderEnergi Nett skyldes dette en feil i det elektriske nettet. TrønderEnergi melder at regionene Gauldal, Oppdal, Meldal og Orkdal har strømbrudd.

- Nesten 13.000 kunder er rammet av strømbruddet. Vi arbeider med å få strømmen tilbake til folk, sier kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal i TrønderEnergi.

Wuttudal sier at Statnett har hatt et uhell i ett anlegg på Fannrem, og at han foreløpig ikke vet noe mer om hva som har skjedd.

- Statnett har hatt en feil i en trafostasjon på Fannrem, og de har folk som er på vei for å finne feilen, sier Wuttudal.

Strømbruddet fører ikke bare til mørklegging, men også til problemer for basestasjoner. Vegtrafikksentralen meldte at tunneler på E39 mellom Øysand og Orkanger har redusert belysning på grunn av strømbruddet. Tunnelene fikk etter en tid normal belysning igjen.

Etter noen minutter klarte TrønderEnergi å forsyne kundene sine med strøm igjen.

- Statnett har lagt om sitt nett slik at kundene har fått strømmen tilbake, sier Wuttudal.