Emilian gledet seg til å begynne i første klasse. Han bor like i nærheten av Gimse skole, og gikk dit sammen med foreldrene. Det var stor stas å pakke sekken, og han startet dagen kvart på sju. Han gledet seg til å treffe venner og til å leike seg sammen med andre. Men ellers ikke mye kribling i magen. Mor og far Mette Lise og Thomas regnet med å bruke dagen på skolen. Emilian har en storebror i femte klasse, og alle går i kjente spor på Gimse skole.

Lang nok ferie

Det er 31 elever som begynner på første trinn på Gimse skole i høst.

Rektor Lasse Volden ønsket alle elevene velkommen, og hadde en anelse om at sommerferien har vært lang nok.

– Jeg har verdens beste jobb i dag som kan ønske dere velkommen, sa han til 285 elever.

Han la vekt på at skolen ønsker å utvikle ferdigheter etter hver enkelt elev sine ønsker og forutsetninger. Læring kan skje på mange arenaer, påpekte han, alt fra matematikk til musikk og kultur. Alle skal ikke bli like flinke til alt. Volden minnet også på sterkere fokus på å ta vare på hverandre.

Glede med skolestart

Trine Mathisen starter på som kontaktlærer for første trinn, sammen med Vibecke Paulsen Grønning. Begge hadde sett fram til denne dagen, og sier det er ekstra spennende å bli kjent med nye elever.

– Det er en stor glede å starte skolen igjen, og få til gode opplevelser for nye elever, sa Trine Mathisen.

Emil, Leon og Sebastian starter på andre trinn, og synes det er stas at de ikke er minst på skolen lenger.

– Vi ser på førsteklassingene som kommer, og de er ganske små. Vi har gledet oss til å begynne på skolen igjen. Da får vi treffe igjen vennene våre og leike sammen igjen, sa de.