Svorksjøen camping beviser at eksklusive råvarer ikke betyr alt for å få til god mat. De brukte Angus-kjøtt i sine burgere tidligere, men av prismessige årsaker har de gått over til vanlig storfekjøtt . Likevel slår de til med toppkarakter i testen, og innehaver Håvard Knubben, mener det handler om behandlingen råvarene får.

Mye opplæring

Kjøkkensjef Lene Engan sier hun bruker mye tid på å lære opp de unge sommerhjelpene som jobber her om sommeren.

–Det viktigste de lærer er renslighet og renhold, og at maten skal være frisk, forteller hun.

Dessuten understreker hun at det er viktig å ta seg god nok tid, så maten ikke bare smaker bra, men også ser bra ut.

Får tilbakemeldinger

Ledelsen på campingen har et nært forhold til sine faste campingbeboere, og får ofte tilbakemeldinger på maten de lager fra dem.

–Vi lærer veldig fort av det, så det setter vi veldig stor pris på, smiler Knubben.

Hjemmelaget aioli

Jordbærpikene på Melhustorget var stedet som fikk den andre sekseren i testen, og her har de et svært bevisst forhold til råvarene.

–Vi får kjøttdeig levert fra Meråker kjøtt, som vi selv lager burgere av her på kjøkkenet, forteller innehaver Siv Heidi Rabben.

Også aiolien på burgeren er hjemmelaget, og Rabben tror det har mye å si for smaken, at maten lages fra grunnen.

–Det er det som gjør at det blir så bra, sier hun.

Kortreiste råvarer

Råvarene er lokale, og delvis spesiallaget for Jordbærpikene-kjeden, som bruker de samme oppskriftene i alle sine restauranter.

–Vi lager god mat – Vi får tilbakemeldinger på det, smiler innehaveren.

FRA BUNNEN: Siv Heidi Rabben driver Jordbærpikene på Melhus, og hun forteller at de får mange gode tilbakemeldinger på maten de lager. Her på kafeen er det mye som lages helt fra bunnen.