Det er sommer, det er sol (?) og det er ferie (for den som har igjen noe av det). De fleste av oss tyr gjerne til en kjapp løsning når det gjelder middag i ny og ne, og kanskje også mens vi er på farten.

I Melhus og Midtre Gauldal er det overflod av steder som tilbyr mat til nettopp folk på farten, og da gjerne hurtigmat som hamburger og chips.

Vi har testet alle steder i begge kommunene som tilbyr «en liten baconcheeseburgertallerken for å ha med», for å finne ut hvor du kan få den beste.

Det er ikke oppgitt på forhånd at bestillingen er en del av en test, og i tillegg til smak og utseende på maten, er også service og tidsbruk tatt med i bedømmelsene. Prisen er oppgitt i testen, selv om denne ikke har hatt innvirkning på selve testresultatet.

Svorksjøen Camping, Gåsbakken

Terningkast: 6

Svorksjøen camping har påstått tidligere at de har en hamburger som utmerker seg, og det viser seg at det fremdeles stemmer. Betjeningen på campingplassen ved den lille innsjøen på Gåsbakken er veldig trivelige, og cheeseburgertallerkenen blir servert på under ti minutter. Og den ser lekker ut, selv når den er plassert i den litt udelikate isoporboksen.

Hamburgerkjøttet er virkelig saftig, og smaker fortreffelig. Det er godt med god ost, og baconet er sprøstekt og velsmakende. Salaten er frisk og god, og trygt plassert inne i selve burgeren, med en edruelig mengde dressing. Chipsen er nesten ikke til å tro: Sprø, crispy og kjempegod, med passe mengde grillkrydder.

Ok, Svorksjøen Camping – dere har rett – dere har i det minste en av distriktets beste burgere!

Pris: 140,-

Jordbærpikene, Melhus

Terningkast: 6

Nok et velsmakende måltid på farten. Jordbærpikene på Melhustorget smekker sammen en appetittlig burger på under sju minutter. Den har en veldig god, frisk og innholdsrik salat, med en deilig aioli, som er et veldig godt alternativ til den vanlige hamburgerdressingen. Cheddarosten er smakfull, og baconet er godt. Brødet er også noe litt utenom det vanlige, med sprøristet overflate, og mye smak. Kjøttet er veldig saftig, og virkelig et godt stykke kokkearbeid.

Chipsen er ikke helt innertier, men den ligner. Selv om den er veldig god, er den litt lite crispy, og litt lite saltet. Likevel trekker selve burgeren så til de grader opp, at terningen lander på seks.

Pris: 166,-

Kvål Pizza & Grill

Terningkast: 5

Litt over seks minutter bruker den kombinerte kokken og ekspeditøren på å lage en baconcheesetallerken, og maten ser bra ut når den blir levert. Baconet er ikke sprøtt, men det er mye av det, og det er godt. Burgerkjøttet er saftig, og det er rikelig med ost, som er god, selv om den er litt tam. Brødet er godt ristet, og mengde salat og dressing er absolutt innafor. Salaten er frisk, men noe ensformig, for det er ingen andre grønnsaker i den. Det er imidlertid med en mer innholdsrik salat ved siden av. Ekspeditøren glemmer først å sende med bestikk til denne, men er serviceinnstilt og kommer ut med det etterpå.

Chipsen er veldig god, med sprø overflate, og mør og smakfull innside. Kanskje noe ujevnt krydret, men det går greit. Tam salat trekker litt ned her, men det blir en femmer.

Pris: 130,-

Esso, Melhus

Terningkast: 5

Esso overrasker nesten med sin levering av baconcheeseburgertallerken. Ikke bare tar det kun seks minutter å få maten servert, men maten er også veldig bra. Førsteinntrykket er helt greit, og kjøttet er saftig og godt. Både salat og dressing holder seg på plass inne i burgeren uten kliss. Baconet er sprøtt og smakfullt, og brødet er godt, men kunne kanskje vært litt bedre ristet.

I tillegg klarer burgerkokken på Esso å steke den helt ordinære chipsen tilstrekkelig, så den blir knasende og god (kanskje nesten på grensen til tørr, men det går). Her blir det også sendt med bestikk og serviett.

Kanskje en knapp femmer dette, men likevel - godt levert.

Pris: 109,-

Øysand Camping

Terningkast: 4

Det tar noe over 11 minutter å få servert maten på Øysand, men det ser innbydende ut, og betjeningen er trivelig. Det er bare én skive bacon på burgeren, men det smaker godt, selv om det ikke er sprøtt. Osten er også veldig god, men det er lite av den også. Kjøttet er saftig og velsmakende, og brødet er godt, selv om det ikke er ristet. Salaten er innholdsrik og frisk, og dressingmengden helt grei.

Chipsen er veldig god, men litt slapp og ujevnt krydret.

Smaksmessig kunne dette definitivt vært en femmer, men med så lite bacon og ost, og noen andre detaljer som drar ned, så blir det en firer.

Pris: 112,-

Havana Club, Støren

Terningkast: 4

Det er aldri feil å tilby kunden en kaffe mens man venter på maten, den hyggelige og imøtekommende betjeningen på Havana Club, gir et veldig bra inntrykk av stedet. Det tar under åtte minutter å få maten, og den ser ryddig ut, der den ligger i take away-boksen. Kjøttet er greit saftig og smakfullt, og brødet er helt ok og lett ristet. Baconet er godt og delvis sprøtt, og det er tilstrekkelige mengder. Salaten er innholdsrik og frisk, og dressingmengden innafor. Chipsen er litt blek og tam på smak, men sprø innimellom.

Dette er en sterk firer, og bra levert også på Støren.

Pris: 130,-

YX, Soknedal

Terningkast: 4

Det tar nesten 13 minutter å få servert maten på bensinstasjonen i Soknedal, men til gjengjeld ser den ganske bra ut i boksen sin. Det er to skiver med godt og sprøtt bacon på toppen, men noe knapt med ost. Kjøttet er saftig og smakfullt, mens brødet nesten ikke er varmet, og litt tamt. Salaten er grei nok, og inkluderer sylteagurk, noe som kan være alt fra et stort pluss til et stort minus, alt etter hva man mener om sylteagurk.

Chipsen er ganske sprø utvendig, og saftig inni, og den smaker godt.

Dette er nesten en femmer, men brød og tidsbruk trekker akkurat ned på en firer.

Pris: 105,-

Helges gatekjøkken, Støren

Terningkast: 4

Maten fra Helges gatekjøkken gir et visuelt ryddig og bra inntrykk, og selve hamburgerkjøttet er veldig saftig og smakfullt. Men én skive bacon er nok litt knapt, og det er ikke sprøtt, men godt på smak. Salaten består av bare salat, og det er litt kjedelig. Men den er frisk, og med en ok dressing, både på smak og i mengde.

Osten er god, og brødet er greit nok – ristet, men litt tamt.

Chipsen er delvis crispy, og den er god, med en grei kryddermengde.

7,5 minutter tar det å få maten levert, og det er absolutt en del gode smaker i denne egentlig litt tamme burgertallerkenen.

Pris: 95,-

Restaurant Torino, Støren

Terningkast: 4

Det tar under seks minutter å få mat på Torino, og maten ser appetittlig ut. Osten er god, og salaten i burgeren frisk, med en passe mengde helt vanlig dressing. Brødet er ristet og greit på smak. Kjøttet er også helt gjennomsnittlig, og baconet smaker bra, men det er veldig langt fra sprøstekt.

Chipsen derimot er over gjennomsnittet. Den er sprø, mør og smakfull, og passe saltet.

Her er det forresten med salat ved siden av også, som det ikke gis beskjed om, og heller ikke sendes med redskap for å spise. Mulig man må be om det selv?

Uansett – baconet trekker ned, men chipsen trekker opp, og Torino får bestått.

Pris: 120,-

Korsvegen restaurant & pizzeria

Terningkast: 4

På Korsvegen blir burgertallerkenen servert på under sju minutter, selv om den svært imøtekommende mannen bak disken brukte ett minutt på å lage en ventekaffe før han begynte med maten. Ekstraservice er pluss i margen!

Maten ser ut som en helt ordinær baconcheeseburgertallerken – litt vassen, med salat og dressing som tyter ut av burgerbrødet. Likevel smaker den bra. Det er godt med bacon, som til dels er ganske sprøtt og smakfullt. Salat er det kanskje mer enn nok av, men det er også rikelig med chips, og den er god og crispy.

Burgertesten er bestått på Korsvegen, og de skal ha skryt for imøtekommende service.

Pris: 131,-

Circle K E6, Støren

Terningkast: 4

Det tar elleve minutter å få servert maten på Circle K på Støren, men ekspeditøren advarer om det på forhånd. Burgeren ser ut som et takras der den ligger på skeiva i boksen sin, men den smaker helt ok. Baconet smaker bra, og brødet er godt, men litt slapt. Kjøttet er saftig og helt ok på smak, og salaten er grei, med en akseptabel mengde dressing. «Alt av grønnsaker» medfører forresten også her at det er sylteagurk på hamburgeren.

Alt med denne maten er egentlig helt gjennomsnittlig – Den crispy og gode chipsen trekker litt opp, mens utseendet på maten definitivt trekker ned.

Helt greit det, Circle K på Støren – Dessuten er dere testens billigste.

Pris: 94,-

Ninas kro, Singsås

Terningkast: 4

Nina byr på en burger med veldig god ost, men én skive bacon tilfredsstiller ikke helt. Godt er det, uansett, og delvis sprøtt. Salaten er frisk og med grei mengde dressing, og kjøttet er også helt greit og godt nok. Chipsen er ordinær – grei tyggemotstand og saftig inni, men litt tam.

Det tar sju minutter fra bestilling til maten blir servert, og det er absolutt godkjent, og maten ser appetittlig ut når den blir levert.

Helhetsinntrykket blir en helt gjennomsnittlig burgertallerken på Singsås, og helt greit på farten.

Pris: 125,-

Shell 7-Eleven, Kvål

Terningkast: 4

Her får man velge selv om man skal ha mye eller lite bacon og ost på burgeren, og mye bacon betyr mye bacon. Mye ost betyr derimot ikke så veldig mye ost. Men osten er god den, og baconet er delvis sprøtt, og absolutt godt på smak. Kjøttet er godt, men ikke spesielt saftig, selv om det ikke er tørt heller. Salaten er god, og serveres med tomat og sylteagurk. Men den overøses med en akkurat litt for stor mengde dressing, som dreper smaken av mye annet i helheten, og lager kliss.

Det tar i overkant av åtte minutter å få servert. Brødet er ikke varmet, og det trekker ned helhetsinntrykket, og chipsen er tam på smak, og litt slapp.

Pris: 169,-

Restauranthuset Høvdingen, Melhus

Terningkast: 3

Det tar 11 minutter å få levert maten her, men den hyggelige mannen bak kassen er god på småprat, og tiden går fort. Det er rikelig med bacon i burgeren, men det er veldig seigt, dessverre. Salaten er bare salat, og det er litt kjedelig, og dressingmengden er i overkant.

Brødet er veldig smakfullt og lett ristet, og det er rikelig med velsmakende ost. Kjøttet er godkjent, uten at det utmerker seg i noen retning, mens chipsen er sprø og god, men litt ujevnt krydret.

Litt bedre bacon kunne klart trukket denne opp ett hakk.

Pris: 123,-

Kafé Staurin,Domussenteret Støren

Terningkast: 3

Det tar i overkant av åtte minutter å få servert maten på Coop-kafeen på Støren, og maten ser ryddig og grei ut der den ligger. Men også her er salaten plassert ved siden av, uten bestikk, og inne i burgeren er det ingen salat. Så i bilen, uten redskap, må denne burgeren inntas uten salat.

Brødet er godt ristet og kjøttet smaker godt, og det lille baconet som er der, smaker greit, og er ganske sprøtt.

Håndverket her er i og for seg greit, men terningkastet blir tre. Det er nesten en toer for å plassere salaten ved siden av, uten mulighet for å spise den.

Pris: 141,-

Mama Rosa, Soknedal

Terningkast: 3

Mannen bak disken sier at det skal ta 10 minutter å få servert maten, men det tar nesten 14 minutter. Maten ser bra ut, og chipsen er god, selv om den er litt slapp i fisken.

Litt slapt er brødet også, og kjøttet er greit nok, men ikke så veldig saftig. Osten er veldig god, men det er litt lite av den, og det er knapt med bacon også – bare én skive. Baconet er heller ikke helt sprøtt. Salaten er frisk, og det er en grei mengde dressing på. Salaten består imidlertid av litt store biter, så det blir mye kliss når burgeren skal spises.

Det er mye her som er akkurat litt under snitt, inkludert tidsbruk, og dermed blir det en treer.

Pris: 140,-

Coop Marked, Budal

Terningkast: 3

I kaffekroken på Coop-en i Budalen serveres det både mat og kaffe, og det tar 11,5 minutter å få servert bestilt mat. Det skal sies at bestillingen blir tatt opp mens kokken ennå er opptatt med å betjene postkunder, så den reelle tiden er noe lavere. Maten har et appetittlig utseende, men også her serveres det sidesalat uten bestikk. Den ser god ut da, det skal den ha, men er vanskelig å spise uten redskap. Salaten inne i burgeren er god og holder seg på plass, med passe mengde dressing. Baconet er nok heller for stekt flesk å regne, og det er såpass seigt at det er vanskelig å spise det sammen med burgeren. Kjøttet er helt ok, men brødet er ikke varmet noe særlig – kanskje ikke i det hele tatt. Chipsene er litt småtørre og ordinære strips, som smaker greit.

Det kunne nok vært en firer dette, hadde det ikke vært for flesket.

Pris: 100,-

Mama Rosa, Melhus

Terningkast: 3

Her forteller betjeningen at det kommer til å ta ett kvarter å få maten, for det er travelt i restauranten, og så tar det i underkant av 14 minutter. Litt lenge i forhold til de andre stedene, men det går greit, spesielt siden de sier ifra på forhånd.

På denne burgeren ligger det dvaske baconet av en eller annen grunn samlet, nesten i en ball, på den ene siden, og på den andre siden ligger en klump med ganske smakløs ost. Pussig løsning. Det er mindre salat enn dressing i burgeren, men det er med salat ved siden av, uten at det av den grunn følger med bestikk i pakken. Burgerkjøttet er godt, og brødet greit nok, og maten ser i det minste ganske appetittlig ut.

Chipsen er midt på treet, crispy, men også litt tørr, og ikke særlig spennende på smak. Dette kunne nok blitt litt bedre, hadde det ikke vært for plasseringen av bacon og ost.

Pris: 100,-

Lundamo Pizza & Grill

Terningkast: 3

Klokka runder akkurat ti minutter når baconcheeseburgeren serveres på Lundamo, og burgeren er stor til «liten baconcheeseburger» å være. Baconet er sprøtt og godt, og det er mye ost på. Brødet er godt ristet, og knaser innbydende. Men inne i burgerbrødet er det bare pittelitt salat, men en hel haug med dressing som renner utover både fingre, fat og bil. Resten av salaten ligger ved siden av, også her uten at det følger med noen gaffel i pakken. Selve burgeren er helt grei, og chipsen er også helt ordinært ok – ganske sprø, men ikke spesielt smakfull.

En ok, men klissete burger på Lundamo, og egentlig ikke noe å skrive hjem om.

Pris: 129,-

Melhus Pizzeria

Terningkast: 2

Åtte minutter tar det å få servert mat her. Det mest påfallende med denne burgeren, er at det er så innmari store mengder hamburgerdressing på den, at det nesten ikke er mulig å kjenne smaken av noe annet. Det er i alle fall langt mindre salat enn dressing, men også her er det med salat ved siden av – uten bestikk. Baconet er bløtt, mens både burgerkjøtt, ost og brød er greit nok.

Chipsen viser seg faktisk å være god, når dressingsmaken endelig gir tapt i munnhulen. Den er passe krydret, crispy, men saftig.

Men det hjelper lite, når alt annet smaker dressing. Dette burde det egentlig være lett å unngå. Det er vel ingen som er SÅ glad i dressing?!

Pris: 114,-

Støren Vegkro

Terningkast: 1

Det er nedtur, når man bestiller baconcheeseburger, og det ikke er verken spor av bacon eller ost på burgeren når den blir servert. Om misforståelsen oppstår når bestillingen tas opp, eller om det er kommunikasjonssvikt mellom kjøkken og disk vites ikke.

Tilberedningen tar nesten ni minutter, det er innafor, men burgeren er flat, med temmelig lite salat, og en kjedelig dressing. Kjøttet er greit nok på smak, men ikke mer enn det, og kanskje litt tørt. Brødet er ok ristet og greit nok, og chipsen lander også på en «ok», med grei konsistens og smak.

Det er for så vidt ikke helt bak mål det som blir servert her, men baconcheeseburger uten ost og bacon er ikke godkjent. Og prisen er veldig høy til en middels burger å være, uten at det har noen betydning for testresultatet.

Pris: 160,-

Circle K E6, Lundamo

Terningkast: 1

Det hjelper ikke at det ikke tar seks minutter en gang, å få servert maten på Circle K på Lundamo, og det hjelper heller ikke at hamburgeren ser innbydende og bra ut, med et ferskt og sprøtt salatblad og en fornuftig dose dressing, når selve burgeren er både tørr og smakløs. Chipsen er seig, og har et tydelig hint av gammel frityrolje, og trekker heller ikke opp helhetsinntrykket. Men baconet er ok, og delvis både sprøtt og godt.

Men det holder ikke. Dette var ikke godt. Og ikke godt nok.

Pris: 122,-