Den 25. og 26. juli holder Silje Therese Ehrnholm Losen yogakurs på Haugen gård på Kvål, sammen med sin kollega Mari Westad fra Melhus. De er begge utdannede yogainstruktører, og har et ønske om å ta yogaen ut av byene, og ut på bygda.

–Yoga er for alle! Det er så mye forskjellig – alt fra det helt rolige, til dynamiske øvelser for kjernestyrke, sier Silje.

Alle kan delta

Første kurskveld skal de to yogiene gi en innføring i hva yoga er, og så blir det en grundig gjennomgang av en del øvelser som kursdeltagerne etterpå skal kunne bruke hjemme, senere. Kvelden avsluttes med rolig Yin Yoga, og øvelser i pusteteknikk.

Andre kveld starter med pust, og videre øvelser i tilstedeværelse i eget sinn. Senere på dagen blir det blant annet Slow-Flow, der en rolig flyt av bevegelser synkroniseres med pusten.

–Du trenger ingen forkunnskaper! sier Silje.

Et rausere menneske

Selv har hun drevet med yoga i noen år, og har hatt veldig mye nytte av det. Øvelsene har ikke bare en god innvirkning på kjernemuskulatur og bevegelighet, men også at det kan redusere stress og skape balanse, sier hun.

Silje jobber som intensivsykepleier, og med en tøff hverdag i turnus som innebærer arbeid både på dag, kveld og natt, så hun behov for å lære seg teknikker for å slappe av.

–Yoga gir meg en pause i hverdagen, sier hun.

Og nå håper hun at også folk både på Kvål og i bygdene rundt skal få del i denne kunnskapen og nytten av det.

Ønsker velkommen

–Jeg ønsker alle sammen velkommen på yogakurs, og jeg lover to kvelder med mye stemning, romslighet og vennlighet, og at de skal få en grunnleggende innføring i yoga som de kan ta med seg videre i hverdagen, smiler Silje.

Mer informasjon ligger på Facebook under arrangementet «Bygdeyoga på Kvål».