Nato skal i oktober neste år holde øvelsen Trident Juncture i Midt-Norge, og Forsvaret har bebudet at øvelsen kan bli av samme omfang som øvelsen høsten 2015. Da deltok omtrent 36.000 soldater og annet personell.

Fylkene Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Oppland og Hedmark er ifølge Forsvaret de fylkene som blir mest berørt. Øvelsen kan ifølge Forsvaret, innebære at rundt 35.000 soldater fra inntil 30 nasjoner øver sammen. I tillegg er det ventet 150 fly og 70 fartøy til øvelsen. Den forrige øvelsen var altså høsten 2015, og da med hovedvekt i Portugal, Spania og Italia. I perioden 15. oktober til 7. november neste år blir Norge vertsnasjon for øvelsen Trident Juncture.

Fylkesmannen har bedt politikerne i Melhus, Skaun og Klæbu om å foreslå medlemmer til militær skjønnsnemnd, og nemnda skal være i funksjon i årene 2017-2020.

Melhus formannskap har foreslått Sigmund Gråbak, Trine Onsøyen, Lena Langørgen og Roger Skjærvold. Jim Andre Stene og Janne Smørdal Bleke er foreslått som varamedlemmer.