Under den store kulturfesten i Lom som Røde Kors og Integrerings- og mangfoldsdirektotatet arrangerte fredag kveld, ble det et hjertelig møte mellom lederen i Melhus Røde Kors og Røde Kors-presidenten.

Melhus Røde Kors

Marit Sognli Gladsø er leder i Melhus Røde Kors, og sitter også som medlem av den nasjonale valgkomiteen. Kulturfesten samlet bortimot 1500 personer, og er en sammenkomst myntet på innvandrere og frivillige i Røde Kors. Melhus Røde Kors og Melhus kommune arrangerer tur til Galdhøpiggen i helga, og deltakerne har vært med på kulturfesten fredag kveld i Lom. Strålende vær gjorde sitt til at folk stortrivdes under festen som var utendørs.

Røde Kors-president Sven Mollakleiv er snart ferdig med sin presidentperiode ettersom han ikke kan sitte mer enn tre perioder. I oktober går han av som president etter ni år.

- Vi har spurt en person om han vil være kandidat til å bli president i Røde Kors, og han har sagt ja, sier Gladsø.

Gladsø gikk først ut med navnet på kandidaten, og opplyser senere at navnet på kandidaten bare er kjent internt i organisasjonen.

37 i alderen 19 til 78 år fra Melhus er med på kulturfesten, og mange av disse er flyktninger. Blant de øvrige er det frivillige i Røde Kors, ansatte i Melhus kommune og ordfører Gunnar Krogstad.

Om å bry seg

Under kulturfesten ruslet Røde Kors-presidenten rundt blant de mange frammøtte, og han sa i sin tale fra scenen at Norge er verdens mest frivillige land.

- Ingen kan bry seg om alle, men alle kan bry seg om noen, sa Mollakleiv.

Før på dagen hadde han vært på Galdhøpiggen, og han ønsket lykke til til dem som skal prøve seg på Norges tak i dagene framover.

Blant turdeltakerne fra Melhus i tilfeldig rekkefølge Svein Bye, Andreas Ljøkjell, Mohamad Helo Ajjouri, Nader Khalil, Abdulrahman Alhasan, Sadam Hello Ajjouri, Samuel Gebreselase og Dawit Brhane.