Melhus kommunestyre har vedtatt at Melhus og Skaun skal samarbeide om barnevern og ha en felles innkjøper. Det var Skaun som bad om et samarbeid om barnevern etter at dagens samarbeidskommune Orkdal har vedtatt å inngå i storkommunen Orkland.

Landbruk

Landbruk er også et område som de to kommunene vurderer å inngå samarbeid om. Ordfører Jon P. Husby (Sp) forteller at kommuner rundt Trondheim ble invitert til møte med fylkesmannen der mer interkommunalt samarbeid sto på dagsorden.

– Det kom forslag om felles landbrukstjeneste, og at denne legges til Skjetlein. Men ansatte i Trondheim kommune ville ha et felles kontor i Trondheim rådhus, forteller Husby.

Husby nevner også IKT som et mulig samarbeidsområde. Som kjent har verken Skaun eller Melhus villet slå seg sammen med andre kommuner.

Forespørsel

Midtre Gauldal er også interessert i å innlede samarbeid med Melhus, og ordfører Sivert Moen (Sp) forteller at rådmannen har sendt en forespørsel til administrativt hold i Melhus kommune for å lodde interessen. Når det gjelder felles landbrukskontor, sier Moen at det ikke er aktuelt å flytte ansatte fra Midtre Gauldal til en annen kommune.

Ordfører Gunnar Krogstad (Ap) i Melhus sier at han ikke kjenner til at det er kommet en forespørsel fra Midtre Gauldal, og at han må undersøke dette. Når det gjelder interkommunalt samarbeid, mener Krogstad at det må være samarbeid som gagner innbyggerne og ikke for samarbeidets egen skyld.