Sist fredag ble Korsvegen bedehus malt utvendig og "banklokalet" ble vasket. I over ei uke har dugnadsarbeidere stått på for å få bedehuset i tipp topp stand. Takket være oppholdsværet midt på dagen, kunne arbeidsfolket ta en velfortjent matpause utendørs.

– Voldsomt mye er gjort, sier Per Estenstad som er en av flere som har svingt malerkosten.

Arven

Svanhild og Endre Frøysa som i mange år bodde på Korsvegen, testamenterte 3,5 millioner kroner til bedehuset.

Pengene er brukt til et tilbygg slik at bedehuset har fått nytt inngangsparti, det er bygd handikaptoalett, tak og vegger er isolert, det er lagt nytt panel og dører og vinduer er skiftet ut. Alf Pedersen forteller at det er laget en parkeringsplass der det er plass til 25–30 biler.

– Etter ombygginga har vi bedehus for 50 år framover, sier Pedersen som er blant dugnadshjelperne.

En annen som har hjulpet til, er Paul Mattis Nørstebø.

–Jeg er gammel i tralten, og har reist snart 50 år i misjonen. Da betyr bedehuset mye. Det er trivelig å være med på dugnad, og kona May Britt sitter i styret, sier Nørstebø.

Ferdigbygd i 1972

Bedehuset ble ferdigstilt i 1972, og benyttes i flere sammenhenger. I første etasje er «banklokalet» (tidligere leid av Melhusbanken) som leies ut til barneselskaper og andre typer sammenkomster, og i andre etasje er det plass til 120 i storsalen. Bedehuset ble nylig benyttet til Hølonda sanitetsforenings folkemøte om eldreomsorgen, og mange møtte opp.

– Vi har hatt en markering tidligere av fornyelsen av bedehuset, men det blir også åpning 1. oktober med sangkveld den dagen. Dette er det fineste huset i Melhus, sier Magnhild Estenstad.

LEDER: May Britt Nørstebø er styreleder for Korsvegen bedehus. Bak Paul Mattis Nørstebø. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Alf Pedersen går på baksida av Korsvegen bedehus der det er kommet inngangsparti og stor parkeringsplass. Foto: Gunn Heidi Nakrem