26 utøvere fra Melhus IL deltok på O-festivalen på Oppdal. Tidligere har knapt nok Melhus vært representert på landets største mønstring med kart og kompass. I år var de av de større klubbene.

– Vi har hatt framgang de siste to–tre årene. Det er artig, sier gruppeleder Eivind Bakk, som er inne i det 20. året som leder.

– Det er bra å løpe orientering i skogen. Underlaget er fint for beina, sier Eskild Øhlen Myrvang (16).

Tre konkurransedager

Melhus-gjengen overnattet på gulvet på ungdomsskolen på Oppdal.

– Sosialt og fint å bo på en ungdomsskole, smiler Eskild Øhlen Myrvang som rett før O-festivalen gjorde seg ferdig med ungdomsskolen i Melhus.

Ved å bo tett sammen ble de melhusbyggene enda bedre kjent og miljøet styrket.

Av de fremste

Kristoffer Lerli var av de som utmerket seg spesielt i Oppdals-skogene.

– Jeg likte terrenget. Det var litt opp og ned, sier Kristoffer som er 12 år, har løpt orientering i tre år og konkurrerer i gutter 13 år.

Han kom på en sterk niendeplass den ene konkurranse-dagen.

Har fått bra rykte

I Orkla-Gauldals-karusellen har det vært over 60 startende denne sesongen. Gruppelederen tror at den eneste gangen som det tidligere kan ha vært med så mange som akkurat nå må ha vært rett etter krigen. Bakk tror det gode miljøet i gruppa ryktes og bidrar til tilsig.

– Så har det kommet med vennegjenger av unge og også flere andre unge. Så gjør Atle Pedersen en veldig god jobb som trener.

Treneren sier med et smil at det går noen timer. Nesten hele året er det minst ei trening i uka.

– Tidligere har vi ofte hatt ei høstpause på ei uke eller to, men det har faktisk kommet fram at det ikke er noe ønske om å ha noen pause. Så nå er det en O-aktivitet hver onsdag hele året utenom i skoleferiene, smiler Bakk.

Gjør mye

Ved siden av treningsaktivitet har Melhus i flere år hjulpet flere skoler med o-aktiviteter.

– Det er de i klubben som har undret over om dette gir flere aktive, men det virker som dette har bidratt til nye utøvere, sier Bakk.

Under verdens O-dag 24. mai deltok hele 750 i en O-aktivitet enten på ulike skoler på dagtid eller på klubbens trening på kvelden i klubbens nedslagsfelt. Noen skoler har O-utstyr og organiserte aktiviteten selv. På andre skoler var det Melhus IL som la til rette for postjakt.

Klubbens mål er at alle – både de som vil satse og de som mest er med for å trene av og til – skal finne et bra tilbud og trives med laget.

– Det skal være et fint miljø og tilbud for alle.

Imponert over naboen

Også hølondingene var bra representert på O-festivalen, men Leiks tropp var langt fra så stor som Melhus sin.

Leik hadde også med over ti deltakere på Oppdal. Dermed var de knapt det halve av Melhus.

– Imponerende og moro hva de får til. Nå er de blitt umulig å slå i klubbkampen, smiler Ole Gunnar Sølberg.

Gaula hadde tre på plass i de oppdalske skoger.

Kristoffer Lerli fra Melhus var av de aller beste på den ene konkurransen under O-festivalen. Han løper i gutter 13 år. Foto: Erik Borg
Utøvere fra Leik og Gaula fikk også fine opplevelser på Oppdal. Når klubbnavn ikke er angitt, er laget Leik. Foran fra venstre: John Olav Næve, Eivind Næve, Martin Næve og Anna Bollingmo, Gaula. I midten: Stine Næve, Mai Almås, Kristin Sølberg, Anne Kari Stubsjøen og Ola Keiserås. Bakerst: Ove Bjørnar Grøtte, Tone Almås, Brage Keiserås, Ole Gunnar Sølberg, Jon Røstum, Gaula, Svein Unsgård, Jonas Unsgård og Jan Hage. Foto: Erik Borg