Sør-Trøndelag fylkeskommune skal i slutten av uka gjøre et nytt forsøk på å stenge bommene på pendlerparkeringa slik at det bare er dem som deltar i pilotprosjektet, som får parkere der.

Rådgiver Lars Fabricius i fylkeskommunen opplyser at de er klar til å stenge bommen og starte anlegget, og at anlegget vil bli stengt mot slutten av uka dersom alt går i orden under testen tirsdag morgen. Ifølge Fabricius er anlegget nå i orden, og at pendlerne skal bruke mobilen i anlegget.

Lykkes fylkeskommunen denne gang, vil Melhus ha fått Norges første parkeringsanlegg der pendlere kan reservere plass med smarttelefon. Ved å kunne reservere, er pendlerne garantert plass på parkeringsplassen utenfor Melhus skysstasjon når de kommer til plassen. Nå er det kamp om plassene.

Parkeringsplassen som er stengt med bom og der en må forhåndsreservere plass med mobiltelefon, har lenge vært til utprøving. Bommene har stort sett stått åpne fordi fylkeskommunen ikke har lyktes med teknologien. Fylkeskommunen har opplevd tilfeller av hærverk fordi folk ikke har kommet seg ut av parkeringsplassen.

Millioner av kroner er brukt på denne parkeringsplassen, og den er blitt til som et spleiselag mellom Miljøpakken der fylkeskommunen er en av bidragsyterne, og Melhus kommune.