En møbelforretning kan være på vei inn i næringsdelen av Energiparken i Melhus sentrum.

Hvilken møbelkjede det kan være snakk om, vil prosjektsjef Christoffer Søbstad i Rett Hjem Bolig ikke gå ut med bortsett fra å si at det er interessant at de store aktørene begynner å kikke på Melhus.

– Den som er aktuell her i hos oss, er i Trondheim i dag. Det er ikke så lenge siden de kom på banen. Treningssenter blir det heller ikke, sier Søbstad.

Vareleveringen

– Ingenting er signert, men vi håper å få inn en møbelbutikk. Utfordringen har vært å få løst vareleveringen. Tomta har ingen innregulerte innkjørsler, sier Søbstad .

Energiparken i Melhus sentrum utnytter tomta til fulle, og det betyr at det er begrenset plass for varebiler som kan sette av varer. Tidligere har Rett Hjem Bolig fått tillatelse til utvidet bruk av avkjørsel fra Lenavegen og inn til Energiparken for 122 biler.

Da Rett Hjem Arkitekter søkte om å få legge en avkjørsel for varetransport parallelt med nedkjøringen til parkeringskjelleren og inn på nordsiden, ga administrasjonen avslag på dette med begrunnelse av det kan være fare for ulykker når både myke trafikanter og kjøretøy skal være i samme område. Firmaet har klaget på avslaget, og fikk saken opp i komité for teknikk og miljø. Komiteen vedtok å utsette saken for å få sett på kart og søknad – noe som ifølge vedtaket ikke var lagt inn i saksframlegget.

Prosjektsjef Søbstad forteller at firmaet har vært i møte med Melhus kommune for å finne en løsning.

– Vi har lagt opp til at vareleveringen blir kombinert med avfallshåndteringen i Lenavegen. Da unngår vi rygging. Signalene vi har fått, er at kommunen støtter denne løsningen, sier Søbstad.

Det stengte kjørefeltet i Løvsetvegen kan ifølge Søbstad, bli åpnet til sommerferien. I nedre del av Løvsetvegen er det for tiden enveiskjørt, men det er ikke alle som respekterer dette.

Ferdig tidligere

Salget av leiligheter har gått så bra at Energiparken blir ferdig et halvt år før tida. Opprinnelig skulle alt ferdigstilles til neste høst, og nå blir hele prosjektet ferdig i april eller mai. Søbstad opplyser at det ikke har vært et eneste internsalg for å stimulere bygginga.

– De første fire blokkene blir innflyttingsklar i år. Nå legger vi ut ett nytt byggetrinn med 20 leiligheter, og siden etterspørselen etter små leiligheter er så stor, endrer vi litt på størrelsen på leilighetene. Det er allerede solgt leiligheter i det byggetrinnet som legges ut nå, forteller Søbstad.

77 av 114 leiligheter er solgt så langt, og Søbstad føler seg sikker på at alle leilighetene blir solgt i løpet av året. De minste leilighetene er på 36,5 kvadratmeter.

– Kjøperne av disse er stort sett de under 40 år, og noen har vært veldig unge. Det er også enslige eldre som vil ha små leiligheter. De som kjøper kommer fra rundt omkring i Melhus, fra Trondheim sør og områder sør for Melhus, opplyser Søbstad.