Eksamen kan være som ei skikkelig hard treningsøkt – det gjør best etterpå. Det fikk elevene ved studiespesialisering på Øya videregående skole på Kvål erfare da eksamensresultatene kom. Den eksterne sensoren mente at fire av de seks elevene som kom opp i engelsk fortjente toppkarakteren seks.

- Dette skal de ha all ære for selv. De har vært en fantastisk gjeng å jobbe med, sier en stolt engelsklærer Margit Lea Myklebust.

Internasjonalt fokus

Helt siden oppstarten har Øya vgs. hatt fokus på internasjonalt arbeid. Myklebust forteller at skolen har hatt ulike samarbeidsprosjekter rundt om i verden og sendt elever på utviklingsprosjekter i Tanzania, Nepal og Madagaskar. Byggfagklassen har også tatt sine kunnskaper med seg ut i verden og har de siste årene snekret for ideelle organisasjoner i Georgia og Ukraina.

- Dette gir unike læringsarenaer for utvikling av språk, og samtidig et perspektiv på at karakterer ikke er alt i livet, sier Myklebust.

Europa på besøk i ett år

Som Trønderbladet tidligere har fortalt har fire ungdommer fra ulike land i EU jobbet som frivillige ved Øya vgs. denne vinteren. Myklebust, som også er tysklærer, understreker hvor viktig det har vært å ha en ekstra lærer på samme alder som elevene som snakker tysk som morsmål. Samtidig har norskkunnskapene for de frivillige vært på et så lavt nivå at de fleste har valgt å kommunisere med dem på engelsk.

- Kanskje det er en av nøklene til de gode resultatene, undrer Myklebust.

Best etterpå

Studiespesialiseringselevene ved Øya vgs. kan velge breddeidrett og KRIK som en del av utdanningen sin. De som var heite i toppen etter gode eksamensresultater ble derfor raskt kjølt ned igjen. Neste eksamen var nemlig i kajakkpadling, for å bestå grunnkurs i havkajakk – våttkort. Med tanke på temperaturen i Ånøya på denne tiden av året var nok også veltingen med kajakk best etterpå.

AKTIV: - Gode eksamensresultater, teoriundervisning på skolen eller ut på tur. Humøret til denne gjengen er fantastisk. De er helt rå, sier Hans Tore Laache. Han er lærer på KRIK/studiespesialisering ved Øya vgs og mener en aktiv skolehverdag gir god læring.
GIL ELEVENE ÆREN: - De har vært en fantastisk gjeng å jobbe med» sier en stolt engelsklærer Margit Lea Myklebust etter at to tredeler av elevene fikk seks på engelskeksamen. Her er de på fjelltur på Ruten i høst.
IDRETTSLINJE: Øya vgs tilbyr breddeidrett som et av fagene på studiespesialisering. Linja er et samarbeid med Kristen Idrettskontakt (KRIK) og legger vekt på allsidig idrett med mye leik, som for eksempel tur til Gjevilvatnet sist høst.