Ordfører Sivert Moen mener at eiendomsmeglere ikke skal styre samfunnsdebatten, og det har fått regionsjef Vidar Rognes i Aktiv Eiendomsmegling til å reagere. Rognes mener at Midtre Gauldal kommune bør satse på boligbygging nå som det er klart at Norsk Kylling ikke bygger fabrikk på Støren, og han mener at skattebetalerne har krav på å få vite hvor mye det nye næringsområdet sør for Støren vil koste.

Reagerer sterkt

- Jeg reagerer sterkt på at jeg ikke skal få delta i samfunnsdebatten, og det har jeg fått støtte på fra flere. Eksterne aktører burde få si noe om hva Midtre Gauldal kommune bør satse på. Det er for lite debatt i befolkningen og næringslivet om det nye næringsområdet, og jeg reagerer på at en ordfører avfeier dem som snakker ut fra et faglig ståsted, sier Rognes.

Rognes viser til at han selger areal innen næring og landbruk i hele Trøndelag, og at han derfor må få lov til å komme med utspill. Hans råd er at kommunen satser på boligbygging framfor næringsområdet, og han avviser at han fremmer tanken om satsing på boligbygging for å skape oppdrag for eiendomsmeglere.

- Bygger folk bolig selv, får eiendomsmeglerne mindre å gjøre og de får oppdrag først når folk selger boligene, sier Rognes.

Tviler på salg

Rognes mener at det kan bli svært vanskelig for Midtre Gauldal å få kjøpere til næringsareal på Støren, og han tror ny E6 vil få mest betydning for boligkjøpere.

- Det er ikke for ingenting at det bygges på Heggstadmoen selv om de kunne fått areal for en brøkdel av prisen andre steder. Midtre Gauldal binder opp penger som kunne ha vært brukt på boligtomter, sier Rognes.

Lillerønning uenig

Toralf Lillerønning som er nestor i Lillerønning snekkerifabrikk på Kotsøy, er helt uenig med Rognes og sier at det er helt greit å være næringsaktør i distriktet.

- En får stabil arbeidskraft og litt lavere press på lønninger. Varer kommer uansett langveisfra. Det er sikkert bedrifter som vil etablere seg på det nye industriområdet, men det kan ta tid. Området må klargjøres og opparbeides, og bedrifter vil se hvordan området er, sier Lillerønning.

Lillerønning mener at kommunen også må satse på boligbygging, og da også i distriktet slik at folk får bolig på steder som Kotsøy og Singsås.

- Det blir ikke billigere å pendle, og da vil ikke folk bo for langt unna arbeidsplassen. Skal en kommune få skatteinngang, må det være både boligbygging og næringsareal. Vi har aldri vurdert å flytte bedriften til Trondheim, sier Lillerønning.

ENGASJERT: Toralf Lillerønning har nå trappet ned, og har overlatt daglig leder-vervet til Knut Gunnar Frøseth. Han er likevel høyst tilstedeværende i fabrikken. Foto: Marthe Eid