Før styret i Norsk Kylling varslet at den nye fabrikken ikke bygges på Støren, gikk jurist/megler Vidar Rognes ut og sa at det er viktigere å få lagt ut nye boligområder enn å holde på Norsk Kylling.

Etter at beslutningen om ny tomt er tatt, fastholder Rognes at det viktigste for Midtre Gauldal der han selv bor, er å tilrettelegge for boligbygging.

Venter ikke fall

Rognes er regionsjef i Aktiv Eiendomsmegling, og ser ikke for seg noe fall i boligprisene på Støren når den nye fabrikken står ferdig enten det er på Orkanger eller i Malvik.

– Det at Norsk Kylling forsvinner, vil ikke merkes på boligmarkedet på Støren. De som har kjøpt bolig, er godt etablert og vil finne seg ny jobb om de ikke får fortsette hos Norsk Kylling. Etterspørselen etter bolig på Støren er så stor at det ikke vil by på problemer med å få solgt boligen, sier Rognes.

Om industriområdet

Regionsjefen mener det kom signaler i forkant om at Støren ikke sto øverst på lista for Norsk Kylling, men at signalene ble oversett.

– Det er feil bruk av penger å tilrettelegge for en bedrift som har sagt at Støren ikke er førstevalget. Skattebetalerne har krav på å vite hvor mye penger som er gått med til industriområdet, og det må ikke gjøres noe som innbyggerne vil måtte lide for i all framtid, sier Rognes.

Nå mener han det viktigste for Midtre Gauldal kommune er at det legges til rette for boligbygging, og han tror folk er villige til å pendle fra Midtre Gauldal til arbeidsplasser i andre kommuner. Rognes peker på at noen av dem som kjøper bolig på Støren, kan ha hjemmekontor eller jobber i transportbransjen.

– Midtre Gauldal er egentlig en uriaspost i næringssammenheng. Utviklinga vil skje i Malvik, på Orkanger og til dels i Melhus. Midtre Gauldal vil være en pendlerkommune, mener Rognes.

Ordfører Sivert Moen avfeier at det kom signaler til kommunen om at Norsk Kylling ville velge bort Støren, og han sier også at det ikke er eiendomsmeglere som skal styre samfunnsdebatten.