I hele skoleåret 2016/17 har elevbedrifter på skolens valgfag, «produksjon av varer og tjenester,» produsert, markedsført og solgt ulike produkter. Da skoleåret startet ble det avgjort at to tredjedeler av elevbedriftenes overskudd skulle gå til et veldedig formål. Og i år har elevbedriftene fra 9. og 10. trinn bestemt at Kreftforeningen i Trondheim skal få totalt 15.354 kroner.

Viktig sak

Nestleder Adrian Ulriksen i elevrådet er klar på at det arbeidet Kreftforeningen gjør har stor betydning for samfunnet som helhet:

–Selv om vi bare er ungdomsskoleelever er også vi opptatt av folkehelse. At skolens elevbedrifter donerer midler til en såpass viktig sak synes vi i elevrådet er bare flott. Dette er helt sikkert penger som kan komme godt med i den daglige driften til Kreftforeningen, selv om vi selvfølgelig forstår at summen i den store sammenhengen kanskje ikke utgjør det helt store, sier han.

–For elevbedriftene på Lundamo ungdomsskole er det iallfall et betydelig bidrag, og til syvende sist er det jo tanken som teller, legger han kjapt til.

Takknemlig

Aksjonsleder i Kreftforeningen i Trondheim, Petter Spolén, er full av lovord om Lundamo-ungdommenes initiativ:

–Vi har også tidligere fått pengedonasjoner fra Lundamo ungdomsskole, så dette bidraget føyer seg inn i en positiv rekke av gode erfaringer. Jeg er helt sikker på at pengene vil komme godt med i vårt arbeid. Samtidig må jeg si at jeg er veldig stolt, på elevenes vegne, over det modne engasjementet de viser ved å engasjere seg i kreftsaken, sier han.

–Hva kan pengene brukes til?

–Rent konkret kan dette være knyttet opp mot råd, kurs, veiledning om fysiske, psykiske, og praktiske utfordringer man kan ha som kreftrammet, sier han. Verdt å nevne er at Kreftforeningen i Trondheim dekker fylkene Møre og Romsdal, Sør- og Nord-Trøndelag.