Helt siden 2012 har skytterlag rundt om i Melhus jobbet for å få opprettet et skytebaneutvalg som kan være et bindeledd mellom skytterlagene og kommunen. Skytterlagene har over 1600 medlemmer, og i tillegg kan det være jegere og skyttere som ikke er med i et skytterlag. Baner i Melhus benyttes også av politiet og skyttere fra andre kommuner enn Melhus.

I sikte

Da Svein Hovin (Ap) i et spørsmål til ordfører Gunnar Krogstad (Ap) etterlyste skytebaneutvalget, var svaret klart fra ordføreren:

- Fyr løs!

Svein Hovin kvitterte med: Midt i blinken!

Ordførerens oppfordring er at skytterne selv oppretter et slikt utvalg, og at det blir et selvgående utvalg. Samtidig kom ordføreren med en oppfordring om at skytterlagene ser på om det er mulig å samarbeide.

- Tradisjonelt har det vært slik at hver grend har hatt sin skytebane. Det tida kan være forbi. Vi ser tendenser til konflikter rundt støy og det kan være at lagene kan samarbeide. Dette må drives fram av lagene, sa Krogstad.

Sist lørdag konkurrerte politikerne om hvem som var flinkest til å skyte på Flå skytterlags nye skytebane, og Melhuslistas Sigmund Gråbak gikk av med seieren. Gunnar Krogstad (Ap) kom på fjerdeplass.