Bedriften er den eneste i sitt slag i Melhus, og nå velger eierne å skifte kjede fra Bygger'n til XL-Bygg.

–Vi var blant de fem første i Bygger'n-kjeden i 1991, og XL så ut som en bedre kjede, sier daglig leder Roger Skjærvold.

Tre eiere

Midttømme AS på Hovin eies av Roger Skjærvold, Morten Nikolaisen og Arne Holten med en tredjedels eierandel på hver. I 1956 ble bedriften etablert som Midttømme Trelast, og hadde høvling og saging.

Totalt er 17 ansatte tilknyttet bedriften som er splittet opp i flere selskaper: Midttømme butikk, Midttømme entreprenør og Midttømme Eiendom. Omsetninga i fjor var på 44 millioner kroner. Bedriften er tidligere blitt tildelt Melhus kommunes næringspris.

XL-kjeden eies av Mesterkjeden, og Skjærvold tror skifte av kjede gjør Midttømme AS bedre forspent enn før.

– Butikken gjøres om og blir mer moderne, og åpnes på torsdag. Sortimentet blir i alle fall som før. Vi ønsker å ha en faghandel som gir kundene tips og råd, forteller Skjærvold.

Mest lønnsomt å bygge

Selv om Midttømme AS har den eneste byggvarebutikken i Melhus, legger ikke Skjærvold skjul på at det er lønnsomheten for bedriften består i å kjøpe tomter og bygge selv. Midttømme AS har prosjekter i Trondheim, og bygger Folstadtunet på Støren. Dessuten tar bedriften på seg alle typer oppdrag fra takskift til tilbygg.

– Butikken er viktig for å gi lokalservice. Vår nærmeste konkurrent er på Støren, men vi mener at vi og våre konkurrenter på Støren sammen kan holde på kundene slik at de ikke handler på Tiller. Vi mener at folk vil kunne finne varer hos oss til markedspris. Målsettinga er at vi skal være like gode som byggvarebutikkene i byen, forklarer Skjærvold.

Les også: Vil gjøre Hovin triveligere

Midttømme AS ligger ved Fosskrysset på Hovin, og var lenge i faresonen for ny E6. Slik veilinja er tegnet inn nå, går bedriften klar.

– Vi har ikke hørt at noen bygg hos oss går med, og vi satser på å være her. Melhus er en spennende kommune å være i, og det er veldig stor aktivitet på Hovin, sier Skjærvold.

Leter etter tomter

Bedriften er på jakt etter tomter i dalføret for å sette i gang byggeprosjekter, og Skjærvold forteller at de har prosjekter de jobber med i et femårsperspektiv. At det bygges hus, mener Skjærvold er viktig for utvikling av samfunnet. Hovin er et sted der planleggeren i Melhus kommune mente det ville være nullvekst i innbyggertallet, og blir tettstedet ett av de stedene med solid vekst etter at en grunneier la ut flere tomteområder.

Vekst kan ha flere sider.

– Vi er opptatt av at vi skal ikke vokse for mye, og derfor leier vi inn ansatte for å ta toppene. Slik er vi forberedt om det skulle komme dårligere tider, opplyser Skjærvold.

I BUTIKKEN: May Siri Grytdal og Hege Anita Aune opplever god pågang av kunder i butikken. Foto: Gunn Heidi Nakrem
VED E6: Midttømme AS ligger like ved E6, og daglig leder Roger Skjærvold opplever at bedriften hevder seg godt i konkurransen om kundene. Foto: Gunn Heidi Nakrem