NVE varsler om flomfare i store deler av Vestlandet og i Midt-Norge. Det opplyser vakthavende hydrolog i Norges vassdrag og energidirektorat, Elin Langsholt, til NRK.

Lørdag er det sendt ut gult flomvarsel til flere fylker i landet, og det vil bli stående til over helga.

– Det er fordi at det er mye snø og det smelter mye på grunn av høye temperaturer. Det kom nedbør i går og det har også gjort at smeltingen kommer nå i helgen, sa Langsholt lørdag 27. mai.

Det er ikke ventet store skader som følge av flommen, men folk bes være forsiktige når de ferdes i nærheten av vassdrag. Flommen kan bli størst i områder som Gaula, Rauma og Vossovassdraget, melder NTB.

Vannføringa i Gaulfossen har i hele mai måned svingt mellom 400 og 800 kubikkmeter i sekundet. Lørdag klokka 12.00 lå den på 495 kubikkmeter, og var synkende utover dagen. Natt til søndag ventes den å øke vesentlig. Det er meldt sol og varmt vær til lørdag kveld. Vannføringa må opp på det dobbelte for å karaketeriseres som en middelflom.

Vatnet når snart opp til gapahuken sør for Gimse bru på Melhus, på vestsida av Gaula. Bildet er tatt midt på dagen lørdag. Foto: John Lerli