Det var en fornøyd eier og ordfører, som var til stede under generalforsamlingen i Gauldal Energi tirsdag. Konsernsjef John Reese kunne stolt brife med et rekordår.

– Vi leverer historiens beste resultat, sier han.

Les også: Nå får Støren superbredbånd

7,2 mill i utbytte

Resultatet før skatt er på 11,7 millioner kroner. 8,5 millioner kroner etter skatt.

Hele 7,22 millioner kroner betales i utbytte. Det vil si til Midtre Gauldal kommune, som i 2015 ble eneeier av energikonsernet, da de kjøpte opp aksjene som Holtålen kommune eide.

Reese er ikke beskjeden, og mener det i all hovedsak handler om at konsernet har ligget i forkant. I 2010 skilte de ut eget nettselskap, i Gauldal Nett. I fjor ble Energiloven endret, med krav om at nettvirksomheten nettopp skal være utskilt som eget selskap innen 2021.

– Det er vi ferdig med, sier Reese.

I tillegg har prisene på strøm provisjonsmessig vært gunstig i Midt-Norge.

– Det utgjør bare en liten del av det vi holder på med, men det blir med i plussen, sier Reese.

Les: Her blir Midtre Gauldal eneeier

- I forkant

Det at Reese mener de har ligget i forkant med strukturelle endringer, har gjort dem mer fleksible for endringer som har kommet. Og som også vil komme. Som han sier: Det er mange og store endringer i bransjen.

– Det som er artig, er at vi greier å stå på egne bein.

Reese mener at en viktig grunn til de gode resultatene, er veldig dyktige medarbeidere. I tillegg til at de har klart å ta det han kaller riktige strategiske valg.

– Vi har vært heldige med mye av det vi har gjort. Vi har vært litt utradisjonelle i forhold til den gamle e-verksmodellen.

Selskapet har også satset på solcelle og vindmøller, slik at kundene kan produsere sin egen strøm. Reese forteller at dette virkelig begynner å ta av, og at det er vært en veldig stor økning av dette i år.