– Målet er klart: Vi ønsker å ta opp igjen saken, sier Mari Singsaas.

Fredag la de ut underskriftskampanjen, som folk kan skrive under på.

Hun snakker om Singsås bo- og dagsenter, og vedtaket fra kommunestyret i april, om å fase ned bemanningen på senteret i løpet av 2018. Dette som en del i kuttene som skal gjøres innen enheten Pleie og omsorg, på totalt 7,1 millioner kroner innen utgangen av 2020.

Reagerte etter møte

Både pårørende, brukere og saniteten i Singsås kjempet imot å ta vekk bemanningen, men det gikk knepent gjennom i kommunestyret.

8. mai var det et informasjonsmøte på Singsås bo- og dagsenter. Et møte Mari Singsaas ikke følte bar noen frukter.

– Det ble sterke reaksjoner blant pårørende etter det møtet. Vi føler ikke vi fikk svar på noe av det vi spurte om, og vi fikk ikke vite et eneste tall for beregningen av det som er gjort. Det skapte et stort engasjement, forteller hun.

Singaas understreker det som har kommet frem av tall: Per bruker er Singsås bo- og dagsenter det billigste tjenestetilbudet kommunen gir. De reagerer også på at Singsås skal straffes, mens Soknedal får beholde bemanningen på bo- og dagsenteret sitt.

– Vi er ikke ute etter at tilbudet i Soknedal skal legges ned, men hvorfor skal det være forskjellsbehandling?

Les innlegget fra singsåsbygg Kari Reiten: Et godt sted å bo

- Forholder meg til vedtaket

Enhetsleder Kristin Grindstuen sier hun ikke har noen kommentar til at pårørendegruppa ønsker å ta opp igjen saken.

– Jeg forholder meg til bestillingen og vedtaket jeg har fått fra kommunestyret, sier hun.

Hun viser også til Torill Haueng, leder i Singsås sanitetsforening, som etter vedtaket manet til ro og advarte mot omkamper.

– Jeg synes det var et godt innspill, som gir ro og forutsigbarhet i tiden framover.

Grindstuen forteller at prosessen er i gang. De har nå så vidt startet samtaler med ansatte, og gitt informasjon til brukere og pårørende.

– I sommer starter vi med å legge en plan for hvordan dette skal gjennomføres. Det skal være klart i 2018. Jeg har fått et oppdrag fra politikerne, og det forholder jeg meg til, sier Grindstuen.