Politiadvokat Kari Leira Bjørsnøs i Trøndelag politidistrikt opplyser at rettssaken mot den drapssiktede 27-åringen er forhåndsberammet til 16. oktober.

– Det er satt av fire uker til rettssaken, sier Bjørsnøs.

Knivdrept

En 27-åring fra Melhus har sittet i varetekt siden 25. januar da den nære vennens hans ble funnet død i boligen på Ler. Politiet har opplyst at 38-årige Råger Holte ble drept med kniv, og at han trolig døde natt til 24. januar eller om morgenen 24. januar. Dagen etter ble Holte funnet død av noen håndverkere som skulle til boligen i et avtalt ærend.

Samme dag ble 27-åringen pågrepet, og hadde først status som vitne. Deretter ble han siktet for drapet, og politiet har blant annet vist til biologiske spor som politiet mener knytter 27-åringen til drapet på 38-åringen. De to hadde ifølge advokat Arve Opdahl, bodd sammen flere dager i strekk. Politiet tok blodprøve av 27-åringen for å undersøke om han var ruspåvirket.

Tre personer ble siktet etter drapet, og Bjørsnøs sier at mistanken mot to av dem er svekket. Siktelsen mot to av dem er fortsatt opprettholdt, og Bjørsnøs sier at saken mot de to avgjøres samtidig som at saken mot 27-åringen påtaleavgjøres av Riksadvokaten.

Omfattende bevisførsel

Melhusdrapssaken gikk for Sør-Trøndelag tingrett i fire dager, og politiadvokaten forklarer at det er satt av fire uker til drapssaken på Ler fordi det er mer omfattende bevisførsel i sistnevnte sak. Over 200 vitneavhør er foretatt, og det er lagt fram over 3000 dokumenter i saken.

Den drapssiktede 27-åringen har ikke erkjent straffeskyld. Politiet vurderer om også andre tiltalepunkter skal tas med under rettssaken i oktober, og Bjørsnøs viser til at 27-åringen er anmeldt for vold mot en annen innsatt i fengslet. I vinter skulle han ha møtt i en sak der han var tiltalt for vold og trusler, og saken ble utsatt på grunn av drapssiktelsen.

Hvilken tiltale politiet vil ta ut mot 27-åringen, vil ikke politiadvokaten si noe om nå utover å vise til at siktelsen gjelder forsettlig drap.

– Saken vil oversendes statsadvokaten med forslag om påtaleavgjørelse sannsynligvis i juni. Statsadvokaten vil etter å ha vurdert saken sende den videre til Riksadvokaten. Påtaleavgjørelse vil nok ikke foreligge før etter sommerferien, forteller politiadvokaten.

Nytt avhør

I dag tirsdag blir den drapssiktede 27-åringen innkalt til nytt avhør hos politiet. Politiet ønsker å konfrontere ham med detaljer på åstedet der Råger Holte (38) ble funnet drept. Ifølge forsvarer Arve Opdahl var det slåssing i boligen natt til 24. januar.

Fortsatt er politiet forsiktige i detaljer om det som politiet mener har skjedd i boligen der Holte ble funnet død 25. januar.

– Vi er i sluttfasen av etterforskninga. Det gjenstår noen vitneavhør og elektroniske spor skal gjennomgås. Vi venter på den rettspsykiatriske undersøkelsen der fristen er 15. juni, forteller Bjørsnøs.

Kripos har hele tida bistått politiet i Sør-Trøndelag, og er fortsatt med i etterforskninga. Melhus lensmannskontor ble stengt som følge av drapssaken fordi kontorplassene på Melhus trengtes til etterforskerne.

Les også: Forkastet anken fra 27-åringen

1. juni blir det nytt fengslingsmøte for 27-åringen, og politiet vil ifølge politiadvokaten, begjære nye uker i varetekt. 27-åringen har gjentatte ganger anket kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett etter fengslingsmøtene, og har ikke fått medhold hos Frostating lagmannsrett.