Det var i 2014 han flyttet fra hjemgården på Ler til en leilighet på Horg sykehjem, og selv om det måtte tenkes litt igjennom, har han ikke angret på at han flyttet dit.

I morgen vil han få en god del gjester på besøk, han fyller da 75 år, og den dagen må selvfølgelig markeres.

Les også: Støtter privat ungdomsskole

Feirer med åpent hus

Han bekrefter smilende at det har kommet signaler om at det nok kommer besøkende som ikke er invitert også, noe han synes skal bli trivelig.

- Det er ikke mer høytidelig enn at alle er like velkomne, forteller en forventningsfull jubilant.

Nå var det ikke slik at han til å begynne med var så ivrig på at det skulle feires, men med god hjelp og bare litt overtalelser, blir det selskap.

Det passer godt at dagen er på en lørdag også og at selskapet skal foregå på dagligstua på Horg sykehjem, og han medgir med latter at det skal da bli trivelig å markere dagen.

Les også: Defensiv flertallsgruppe i Melhus?

Trives godt

Jostein er født og oppvokst på Ler, på gården Løkken Søndre, Bybotløkkja i dagligtale, som den eldste av to brødre. Yngstebroren Peder er borte nå.

Det ble mye gårdsarbeid for Jostein, både på hjemgården og som hjelp på andre gårder.

I fjøset hjemme var det melkekyr, noen sauer og et fåtall griser den siste tiden.

- 23. februar i 1983 var det imidlertid slutt, da ble de siste kyrne levert, forteller han og legger til at det gikk greit.

Han var og er godt kjent på gårdsbrukene i Flå og Horg og var med på mye leiehjelp rundt om, onnearbeid og halmpressing er arbeid han vet alt om.

Fiat 640

I den første tiden var han med Bjarne Engen, det var før Jostein kjøpte sin første traktor.

Hvem er det ikke som kjenner til Jostein med sin Fiat 640, hans siste traktor, når han kjørte langs E6 og sideveiene i nærmiljøet.

- Jeg må si at jeg nærmest på impuls solgte jeg den i fjor, og jeg savner den ikke så mye. Det er enklere å gå ned til E6 herfra å ta bussen når jeg skal noen steder.

Byturene for å spille bridge som han gjorde i flere år, er det slutt på.

- Det spilles jo bingo her på Horg, trenger da ikke noe annet da vel, forteller han smilende.

- Hva er det beste med å bo her?

- Jeg har god og nok plass her i leiligheten, og nå kjøper jeg meg middag hver dag her. Annen mat ordner jeg selv, og så er det enklere med at bussholdeplassen er så nært.

- Hva savner du med Ler?

- Nei, det er ikke noe spesielt. Hvis jeg savner noe er det traktoren, men det går egentlig greit at jeg ikke har den noe lenger. Slipper å få starte den i 15 minus på vinteren nå.

- Hva savner du minst?

- Egentlig ingen ting, har jo god kontakt med kjentfolk derfra.

- Flytte tilbake til Ler?

- Nei, det vil ikke bli aktuelt, nei.

Tor Arne Granmo