Lørdag kan publikum se kyrne hoppe og danse på enga ved Skjetlein videregående skole på Leinstrand.

Les også: Hesteelever driver rideskole

De 40 melkekyrne på Skjetlein videregående skole har stått inne hele vinteren, og lørdag slippes de ut på beite.

Første gang

Det er et stort øyeblikk for både tobente og firbente, og kuslippet som foregår i tidsrommet 11-14, blir noe publikum kan beskue.

Det er første gang Skjetlein åpner opp gården i forbindelse med kuslipp.

Dette er et arrangement for barnefamilier, og alle andre som er nysgjerrige på hvordan økologisk melkedrift fungerer i praksis, opplyser skolen.

Det er Oikos – Økologisk Norge med prosjektet «Åpen økologisk gård» som står bak prosjektet (med finansiering fra Landbruksdirektoratet).

Rørosmeieriet og TINE er med som samarbeidspartnere og kommer til å være tilstede under arrangementet med hver sin stand med smaksprøver og barnevennlige aktiviteter.

Sauer, kalver og griser

Det kommer til å være sauer, kalver og grisunger ute på tunet under arrangementet, samt salg av økologiske småplanter fra drivhuset på Skjetlein.

Sør-Trøndelag Bondelag og Oikos Sør-Trøndelag kommer også til å ha hver sin stand, sistnevnte med fokus på ville vekster.

Arrangørene håper på rundt 2.000 besøkende.

- Vi gleder oss veldig til kuslipp på Skjetlein, og håper at mange tar turen denne dagen, sier Marte Guttulsrød, prosjektleder for Åpen økologisk gård. - Det har vært en stor inspirasjon å se hvor stort Økodag i Danmark har blitt. Tenk at nær 250.000 dansker besøker en økologisk gård på én og samme dag! Kanskje blir det samme tilfellet for Norge etter hvert?

PROSJEKTLEDER: Marte Guttulsrød, prosjektleder for Åpen økologisk gård. Foto: Emma Gerritsen