– Vi startet i 2013, og jeg er glad for at vi nå endelig er i gang, sier daglig leder Dag Runar Båtvik i Norgeshus.

Naboklager

Naboprotestene har vært sterke når det gjelder den fire etasjer høye blokka i Losjevegen i Melhus sentrum.

Klagene gikk blant annet ut på at bygget ville bli ruvende i et område med mange eneboliger, at det kunne skygge for sola og at det er begrenset veikapasitet. Politikerne har ikke vært samstemte i å si ja til byggeprosjektet, og argumenter som at det er viktig å bevare småhusbebyggelsen i Melhus sentrum, har vært framholdt. Andre har vist til jordvernet, og at det er bedre å bygge i høyden. Til slutt slo Fylkesmannen fast at blokka kan føres opp.

Les også: Mer om fylkesmannens godkjenning

– Vi vurderte aldri å gi opp da jeg synes prosjektet er kjempefint. Fylkesmannen tok ikke klagene til følge, og rammetillatelsen gjelder. Det er bare igangsettelsestillatelsen som mangler, og den vil komme i løpet av tre uker etter at vi har søkt, sier Båtvik.

Les også: Hard politisk debatt om etasjehøyde

Losjehuset

Blokka skal føres opp på tomta der Losjehuset nå står. Danseskolen Melhus Onstage har flyttet ut, og andre leietakere skal også snart ut.

– Huset tømmes i løpet av mai, og jeg håper det kan rives før ferien slik at vi kan begynne med bygging etter ferien, forklarer Båtvik.

Om høyden

Bygget har 20 leiligheter, og Båtvik mener den ikke blir så markant når en ser på Energiparken som er i fem etasjer og med over 100 leiligheter.

– Mange har ringt meg og spurt om det snart blir noe av boligprosjektet. Leilighetene skal være innflyttingsklar neste høst, sier Båtvik.

Lokal entreprenør

Sivilarkitekt Sarah Ghodrat hos Norgeshus har tegnet blokka, og Norgeshus er i sluttforhandlinger med en lokal entreprenør om byggeoppdraget. Hvilken det blir, vil Båtvik ikke ut med før kontrakten er underskrevet.

Avdelingsleder Johan Ofstad i Heimdal Eiendomsmegling regner med at det skal gå greit å selge leilighetene selv om folk har måttet vente ei stund. Før bygginga kan ta til, må minst 16 av leilighetene være solgt. Alle er treroms leiligheter.

– Seks fra forrige runde er med videre, og to har reservert seg. Ut fra tidligere interesse tror jeg at salget skal gå bra. Dette er et boligprosjekt uten næring i første etasje, og det er så få leiligheter at en kjenner naboene, sier Ofstad.

Selv om Losjevegen er midt i Melhus sentrum med hektisk aktivitet på alle kanter, er det stille i gata bortsett fra lavmælt byggeaktivitet i prosjektet på motsatt side av Losjevegen. Der bygges det leiligheter i tre etasjer.

Grunnvann

Blokka skal for øvrig varmes opp med grunnvann, og boring viste at det var intet i veien med vanntrykket. Vannspruten sto flere meter opp til værs under prøveboringa, forteller Båtvik. Thoragården like ved blir også varmet opp av grunnvann fra samme anlegg.

Daglig leder Dag Runar Båtvik i Norgeshus og avdelingsleder Johan Ofstad i Heimdal Eiendomsmegling står foran Losjehuset som skal rives. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Fra tomta ser en over til Energiparken der det blir fem etasjer. Foto: Gunn Heidi Nakrem