22. mai blir det åpent møte for natteravner, og andre interesserte, på GSK. Politiet kommer, og tema for møtet blir særlig fenomenet med at eldre, edru menn oppsøker og potensielt utnytter unge, berusede jenter på fester.

Les om fenomenet med edru menn som jakter fulle jenter her.

- Lett bytte

Trønderbladet skrev om dette tidligere i vinter, etter at natteravnene i Trondheim opplever dette som et økende fenomen.

– Vi er observante på edru menn som vil hjelpe unge, fulle jenter. Vi ønsker ikke å henge ut alle edru menn på byen, men noen menn er der med dårlige hensikter og prøver å lure jenter med seg hjem. Og fulle jenter er ofte et lett bytte, sa Marianne Dønnessen.

Hun går Natteravn i Trondheim, og sammen med Einar Idsø fortalte hun om sine erfaringer med dette på en konferanse for natteravner i Bergen i mars.

Spaner i utkanten

Dønnesen fortalte i saken at disse mennene oppholder seg litt i utkanten av festligheten, hvor de spaner etter fulle jenter som ikke er i stand til å ta vare på seg selv. De edru mennene opptrer ofte som «gode hjelpere», men kan ha som intensjon å ta med seg fulle jenter hjem og muligens voldta dem, fortalte Dønnessen.

Det er Frivilligsentralen som arrangerer møtet, som også vil kretse rundt andre tema.