Søndag var det egen jentedag i Gruva stadion i Melhus, og over 100 meldte seg på. På banene var det stor innsats, og rundt svermet det av gutter som gjerne kunne ha tenkt seg å bli med i kampen.

Fra landslaget

– Er dere klar over at dere spiller mot landets beste fotballspillere, roper Håvard Lium som var med på å arrangere fotballdagen for jenter.

Ute på banen løper en skokk småjenter, og motspillerne er Ingrid Syrstad Engen, Rakel Engesvik og Jennny Østerås fra Trondheims-Ørn. Da Ingrid rett før hadde fortalt at hun spiller på landslaget for 19-åringer, ble småjentene imponerte. Sjuåringene syntes også det var gøy å få høre at Ingrid og Jenny er fra Melhus.

– Vi har guttefri. Guttene spiller mer fotball og er flinkere, og så sier guttene at vi jenter er så dårlige, sier Marit (7) til Trønderbladet.

At jentene er dårligere til å spille fotball enn guttene, tror Ingrid Syrstad Engen ingenting på. Hun synes det er greit at jentene får trene sammen.

Miljøet

– For jentene handler det om å være i et godt miljø. Det handler rett og slett om å ha glede av fotball, og det er derfor vi holder på med det, sier Ingrid.

Trener Håvard Lium sier dette om jentedagen:

– Vi har dagen fordi jentene skal bli bedre til å spille, og fordi de kan få møte hverandre. Dette kan være med på å få dem til å spille fotball lenger, sier Lium.

MØTTE OPP: Mia, Dina, Kaja og Emma Emilie syntes det var fint med jentefotballdag. Foto: Gunn Heidi Nakrem
GLEDET SEG: Håvard Lium trente dette laget som besto av Ingrid, Amalie, Agnes, bak Othelia, Marit og Sanna. Foto: Gunn Heidi Nakrem
TILSKUERE: Torstein (9)og Daniel (10) var på Gruva stadion, og sier at de gjerne vil ha med jentene når det skal spilles fotball. Foto: Gunn Heidi Nakrem
TEKNIKK: Spillerne var klar til å spille fotball. Foto: Gunn Heidi Nakrem
De yngste deltakerne på jentedagen fikk stille spørsmål til Ingrid Syrstad Engen, Rakel Engesvik og Jenny Østerås, og de hadde mange gode spørsmål.