Prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen har varslet internt i vegvesenet om at nå settes det i gang for fullt med å forberede byggestarten for E6 Soknedal.

I dag la Samferdselsdepartementet fram bompengeproposisjonen for E6 Soknedal, og i den blir det blant annet klart at det vil koste 40 kroner for en personbil og 80 kroner for tyngre kjøretøy.

Jubel i Statens vegvesen

Johnsen var ikke klar over at Samferdselsdepartementet hadde sendt bompengesøknaden til Stortinget i dag fredag før Trønderbladet tok kontakt.

- Dette var skikkelig artig. Dette er klart en milepæl, sier Johnsen oppglødd på telefon fra Molde der han jobber med et annet veiprosjekt.

Etter at Johnsen fikk beskjed, mobiliserte han straks internt i vegvesenet og han forteller at heller ikke 1. mai blir en hviledag.  Johnsen opplyser at vegvesenet også har fått e-post om at bompengesøknaden var sendt videre.

Anbudsfrist 15. juni

Statens vegvesen har ikke kunnet sende ut anbudspapirene for E6 Soknedal før bompengesøknaden er behandlet av Stortinget, og Johnsen sier at siden saken nå er kommet så langt at den skal i Stortinget, kan vegvesenet nå sende ut anbudspapirer. Johnsen forteller at det legges inn et forbehold om Stortingets godkjenning.

Fristen for å levere inn anbud, blir 15. juni, opplyser Johnsen.

Dokumentene skal oversettes til engelsk. Vegvesenet venter stor interesse for å levere anbud, og har tidligere arrangert informasjonsmøte for entreprenører der rundt 30 kom.

Ønsker samferdselsministeren velkommen til Soknedal

Johnsen har merket seg at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen overfor Trønderbladet bebudet at han gleder seg til å ta det første spadestikket for E6 Soknedal, og at det skulle skje før sommerferien.

Les også: - Jeg skal med glede ta første spadestikk

- Vi skal ta Solvik-Olsen på ordet. Vi rekker ikke å ha et spadestikk for selve veibygginga før sommerferien, men vi kan ha et spadestikk for riggkontoret, sier Johnsen.

Hvem som får oppdraget med å bygge ny E6 Soknedal til over 1,6 milliarder kroner, vil ikke bli klart før utpå sommeren. Anbudsfristen er 19. juni, og så skal de innkomne tilbudene behandles. Det skal også legges inn en tidsperiode for eventuelle klager.

90-sone

E6 Soknedal bygges for 90-sone, og Johnsen sier at Statens vegvesen forholder seg til det byggeprosjektet som har gått gjennom konsekvensvurdering. Tunnelen vil bli bygd med ett løp.

- Vi bygger ett tunnelløp, og så får det andre komme senere, sier Johnsen.