– Jeg har ikke noe nytt å melde. Jeg må nesten gjenta meg selv. Vi går videre i dette arbeidet, og tida jobber for oss i prosessene vi kjører, sier Kjell Stokbakken om status på det store tomtespørsmålet for Norsk Kylling.

Mens den politiske og administrative ledelsen i kommunen venter utålmodig på at Norsk Kylling skal ta sin beslutning, vil de ennå ikke si når den kommer. Siste nytt i saken kom da de utsatte hele prosjektet med ett år, under siste styremøte i februar.

Siste nytt: Kutter kalkunproduksjonen

Vil vente

Neste styremøte blir 1. juni.

– Hvor lenge kan dere vente på å ta beslutningen?

– Vi ønsker å komme i gang så fort vi har alle de kommunale prosessene klare. Så fort vi begynner å få svar, er vi klare til å ta en beslutning.

– Betyr det at dere vil vente til alle de tre reguleringsprosessene er ferdige?

– Vi venter i alle fall til vi har fått avklart en del risikoområder som ligger på de ulike tomtene. Det er ikke sikkert vi skal vente til alt er ferdig, men det handler om graden av risiko som vi mener det er med tomtealternativene.

Tre alternativer

I Orkdal har de turt å ha is i magen, og lar reguleringsprosessen gå sin gang i sedvanlig kommunalt tempo. De regner med å ha reguleringsplanen klar mot slutten av året.

I Malvik har de lenge slitt med å finne vannkilde som er tilstrekkelig stor til en eventuell Norsk Kylling-tomt på Sveberg. I februar ble det klart at de kan ha funnet en passende vannkilde i innsjøen Stavsjøen. Den ligger riktignok i et populært friluftsområde, som det er et kontroversielt forslag.

I Midtre Gauldal har de satset enormt på å få regulert det som etter hvert ble kalt Støren næringsområde, og har jobbet på spreng og i et tempo som ikke ligner noe på det kommunale, for å få ferdig planen. Den skal oppe til andregangs behandling i kommunestyret i mai, etter planen. Den måtte ut på en ny, begrenset høring i begynnelsen av mars på grunn av at planen ble endret vesentlig på enkelte punkter. Blant annet tok de ut den gjennomgående veien over Haukdalsmyra.

På torsdag skal formannskapet på bedriftsbesøk hos Norsk Kylling. Stokbakken bekrefter leende at han regner med tomtespørsmålet vil komme opp, men sier at han ikke har mer informasjon å gi enn det han så langt har gitt.

Neste styremøte hos Norsk Kylling blir 1. juni. Bildet er fra forrige styremøte 9. februar, da de bestemte seg for å utsette hele nybyggprosjektet med ett år. Til høyre er styreleder Ole Robert Reitan. Foto: Marthe Eid