Sør-Trøndelag fylkeskommune mener det må mer penger til for å få pilotprosjektet til å fungere. Overfor Melhus kommune foreslår prosjektlederen at det kommer inn 150.000 kroner i friske midler.

Pilotprosjekt

Melhus er med i et spleiselag sammen med fylkeskommunen, og har allerede bidratt for å få testet ut om det er mulig å forhåndsbestille parkeringsplass. Melhus park & ride i Melhus sentrum skulle bli en verdensnyhet der bommene skulle åpne seg etter at et kamera hadde gjenkjent bilskiltene.

Imidlertid har det vist seg at teknologien sviktet, og bommene går slett ikke opp og ned som tenkt. Veisalt på bilskilt har vært nevnt av fylkeskommunen som ei mulig forklaring.

Fungerer ikke helt

I en statusrapport til Melhus kommune skriver rådgiver Lars Fabricius i Sør-Trøndelag fylkeskommune at kameraene har vist seg å fungere bra når de fungerer, men at de ikke har vært tilstrekkelige pålitelige. Kameraene har lest feil i 10–20 prosent av tilfellene, og rådgiveren skriver at 1 av 3 biler må kjøre fram mot bommen flere ganger.

– Dette fører til kø og frustrasjon blant brukere som er pendlere som er sent ute for å rekke et tog. Ved enkelte anledninger har denne frustrasjonen ført til hærverk på anlegget av brukere som ikke kommer inn eller ut, skriver rådgiver Fabricius i rapporten til blant annet Melhus kommune og som legges fram for Melhus formannskap i dag tirsdag.

I rapporten skriver rådgiveren at omtrent 150 personer har meldt seg som pilotbrukere, og at flere kommer til. Bommene på parkeringsplassen har ofte stått oppe på grunn av problemene med kamerateknologi og gjenkjenning av bilskilt. Trønderbladet har forsøkt å få tak i Fabricius, men har fått melding om at han er bortreist.

Ved bommen

Nå foreslår fylkeskommunen å finne ei alternativ løsning der brukeren av plassen holder fram mobilen ved bommen, og at adgangen gis via en knapp i app, tastaturkode eller QR-kode.

Les også: Ville innføre parkeringsavgift ved Melhus skysstasjon