– Trist, sier Sunniva (9) om at lekeplassen på Brubakken kan bli tatt til pendlerparkering fordi enda flere skal reise kollektivt.

Lekeplassen ble opprettet at Statens vegvesen da E6 ble lagt utenom Melhus sentrum, og foreslås nå av vegvesenet som midlertidig pendlerparkering. Pendlere har slitt med å finne parkeringsplasser, og trondheimsordføreren har et sterkt ønske om at stadig færre skal kjøre bil inn til Trondheim.

Den eneste

Sunniva forteller at hun er mye på lekeplassen spesielt om vinteren, og pappa Fredrik Smistad legger til at lekeplassen er den eneste akebakken ungene i området har. Lekeplassen har fotballbane og lekestativer, og har en bakke som ungene kan ake i om vinteren.

I familien Smistad er det tre barn i alderen 4–9 år, og Louise (6) sier at det er supert å ha lekeplassen på Brubakken. De bor like i nærheten, og pappa Fredrik forteller at det er flere andre barn i samme området.

Langt unna

Om lekeplassen på Brubakken forsvinner, er nærmeste mulige lekeplass på Høyeggen skole eller i Melhus sentrum. Begge deler er flere kilometer unna, og Smistad er forundret over at kommunen vil at små barn skal måtte gå langt for å finne en lekeplass.

– Velforeningen har ordnet og tatt vare på lekeplassen på Brubakken. Jeg synes det er rart kommunen kan kreve at en utbygger av boliger må bygge lekeplasser, men så kan kommunen kan selv bare fjerne en eksisterende lekeplassen, sier Smistad.

Like ved lekeplassen skal en utbygger sette opp leiligheter og rekkehus, og ett av kravene er at det blir etablert en liten lekeplass for beboere.

Smistad synes det er bra at flere skal ta bussen, men han synes det er leit at ungene mister lekeplassen.

– Jeg regner med at Melhus vil ha flere barnefamilier, sier Smistad.

Rådmannen anbefaler

Melhus formannskap skal i dag behandle saken om midlertidig innfartsparkering på Brubakken, og rådmannen anbefaler at Melhus kommune gir dispensasjon fra reguleringsplanen fram til 1. september 2019, slik at vegvesenet kan gå i gang med å lage parkeringsplassen. Statens vegvesen har gitt tillatelse til avkjørsel til den nye pendlerparkeringa.

Rådmannen kommer ikke med et konkret forslag til hvor det kan lages ny lekeplass for ungene i området, men foreslår at det i forbindelse med den kommende områdeplanen for Melhus sentrum gjøres en vurdering av behovet for lekearealer i området.

Høringsrunde

Endringa til innfartsparkering har vært ute på høring, og Sør-Trøndelag fylkeskommune anbefaler at det settes som vilkår at det opparbeides ny lekeplass i grenda, og avdelinga for friluftsliv i Melhus kommune understreker at lekeplass i tilknytning til boligfeltene må bevares.