Utbyggeren av det store byggeprosjektet Melhustunet planlegger å ha et grønt preg med parker og parsellhager.

Byggeforbudet

Store deler av byggeprosjektet Melhustunet gikk klar av byggeforbudet, og avdelingsleder og megler Johan Ofstad i Heimdal Eiendomsmegling sier at Melhustunet har fått grønt lys.

– Dermed er vi ikke omfattet av byggeforbudet, opplyser Ofstad.

Flertallet i Melhus kommunestyre vedtok å innføre et byggeforbud som er toårig eller inntil områdeplanen for Melhus sentrum er ferdig.

Første byggetrinn

Jomar Grøtan har lenge arbeidet for å realisert byggeprosjektet Melhustunet som skal komme på Melhusjordet. Stedet er jordet mellom E6 og Melhus sentrum, og er kornareal inntil husene kommer opp.

Ifølge meldinga fra avdelingsmegler Ofstad, legges første byggetrinn ut for salg i starten av juni. I første byggetrinn skal det bygges 24 selveierleiligheter.

Parsellhager

I beskrivelsen av konseptet Melhustunet, heter det at Melhustunet vil være preget av lys, åpenhet og grønne arealer.

– I tillegg til frodige, solfylte uteområder og flotte parker, vil vi lage parsellhager. Der kan du dyrke dine egne grønnsaker, urter og salater – rett utenfor døra di. Vi bygger på et tun sentralt i Melhus, så her får du det beste fra to verdener: Nærhet til naturen og kort vei til alt du trenger, står det i beskrivelsen.

Jomar Grøtan var for øvrig en av to utbyggere som meldte inn interesse for å stille lokaler for politistasjon sør. Begge utbyggerne i Melhus fikk beskjed om at det ikke var aktuelt med politistasjon sør i Melhus fordi Politidirektoratet ønsker å ha politistasjon sør i Trondheim.

Melhus kommune har klaget på Politidirektoratet og politidirektørens avgjørelse om å legge politistasjon sør til Trondheim, og klagen er ennå ikke behandlet.