FOLKSOMT: Mange tok turen innom Bondens marked på jakt etter kortreist mat da markedet ble arrangert for første gang i september.
(Foto: Gunn Heidi Nakrem)

FOLKSOMT: Mange tok turen innom Bondens marked på jakt etter kortreist mat da markedet ble arrangert for første gang i september. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Bondens Marked på Melhus lørdag

Årets første utgave av Bondens marked i Melhus er på lørdag.

Påskeferien er akkurat overstått, og det ligger fortsatt snø i høyden. Kalddraget i lufta og mulige snøbyger skremmer ikke arrangørene av Bondens Marked.

Lukter frau

– Vi har hatt veldig hell den forrige Bondens Marked på våren. Nå er det vårstemning, og vi kjenner at det begynner å lukte frau i Melhus, sier Hans Petter Øien Kvam, leder for Næringsforeningen i Trondheimsregionen, avdeling Melhus.

Pløyinga er kommet i gang, og Øien Kvam tror et Bondens Marked nå vil sette fart i vårstemninga hos folk flest.

På torsdag var det 9 aktører som hadde meldt sin ankomst til Bondens Marked i Melhus. Blant andre kommer Gammelgården Lysklæt med sine produkter av skogssvin. I tillegg kommer et par lokale aktører, og det bli ulike aktiviteter for barn.

 

Mye å feire

– Melhus er eneste stedet i Sør-Trøndelag utenfor Trondheim som har Bondens Marked to ganger i året, og det må bety at Melhus er attraktivt. Markedet blir også en fin anledning til å feire at Melhus har signert Trøndersk matmanifest og Yellospace har verdenslansering av sin handleapp, sier Øien Kvam. Det neste Bondens Marked i Melhus blir den første helga i september. I Nord-Trøndelag er Bondens Marked på Steinkjer 6-8 ganger i året, og to ganger på Levanger.

Signerte matmanifest

Melhus er i midt i matfatet, og har forpliktet seg til å bli enda flinkere på å rette fokus mot maten.

 

Øien Kvam peker på at det er mye å glede seg over i næringslivet for tida. Under den siste næringslivsfrokosten kom hele 80 personer, og næringsforeninga gleder seg over økende medlemstall. Konseptet Smak og opplev Melhus som setter fokus på lokalmat og lokale opplevelser, har fått egen logo og det skal jobbes videre med konseptet, forteller Øien Kvam.

Landhandleri

Melhus er en stor landbrukskommune der det produseres mye mat.

– Vi jobber fortsatt for å få etablert et landhandleri i Melhus, sier Øien Kvam.

Suksess igjen for Bondens marked

Mange ville handle kortreist mat.

 

Mer å lese på Trønderbladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Norsk Kylling holder kortene tett til brystet:

Intet nytt fra Engan

Gladnyhet: 213 kroner i bompenger

Nye Veier mener det er en gladnyhet at bilistene må ut med 213 kroner i bompenger for en tur mellom Melhus og Ulsberg, og at lastebilnæringa må betale dobbel takst.

Nye Veier vil ha 110 km/t

Samfunnsnytten for ny E6 mellom Melhus og Ulsberg vil øke om farten økes, mener Nye Veier.

Blir neppe gjenåpnet

Lensmannen mener folk har akseptert at Melhus lensmannskontor er stengt.