Fylkespolitiker Kirsti Leirtrø (Ap) opplyser til Trønderbladet at situasjonen for fylkesveiene vil bli tema under Arbeiderpartiets landsmøte.

Nasjonalt program

- Vi har landsmøte i helga, og fra samtlige fylker kommer representanter til å støtte forslag om at det må igangsettes et nasjonalt program for opprusting av fylkesveiene og innføres standardkrav til fylkesveinettet slik det er på riksveinettet, og at det med denne reformen må følges midler. Dette vil Arbeiderpartiet ha inn i Nasjonal Transportplan som skal vedtas i mai, opplyser Leirtrø.

Leirtrø peker på at etterslepet på fylkesveier nasjonalt sett er på 70 milliarder kroner ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken. Rapporten for rådet er laget av konsulentselskapet Rambøll.

- For meg er det verst med rasutsatte strekninger, at skoleveier er utrygge for barna, at veier ikke er fremkommelig for godstransport og skaper livsfarlige situasjoner, forteller Leirtrø.

Bennavegen

Trønderbladet har i det siste skrevet om fylkeskommunale Bennavegen i Melhus der politikerne strides om den bør ferdigasfalteres. Kirsti Leirtrø (Ap) kan ikke love asfalt der slik Høyre og Fremskrittspartiet gjør. Hun mener det ikke er tvil om at Bennavegen må ferdigasfalteres, men at andre veier må prioriteres foran.

Dessuten mener hun at regjeringa må likebehandle fylkesveier med riksveier, og hun mener at det er det sentrale Østlandet som blir prioritert og at distriktet taper stort på det.

- Vi har vilje til å satse på vei og gjør det. Regjeringen har for øvrig levert en Nasjonal Transportplan som har historisk høy ramme, uttaler stortingskandidat Guro Angell Gimse (H) fra Melhus.

Gimse mener det er handlingsrom i fylkeskommunen til å få lagt asfalt på resten av Bennavegen.