Han driver Kotsøy Byggelag, og de ønsker nå å sette opp et leilighetsbygg på Småvollan på Støren. Det ligger rett ved Spjeldbakkan, rett ved siden av Elkjøp-bygget. Det er selskapets eiendomsselskap, OPRA Kotsøy, som står som regulant. I dag er det et gammelt snekkerverksted og en eldre lagerbygning på tomta, hvor han i første omgang ser for seg å bygge opp mot 12 leiligheter i fire etasjer.

Les også: Planer om 20 leiligheter på Frøset

Ja mot vilkår

Næring-, plan- og miljøutvalget sendte reguleringsplanen gjennom under siste møte, og vedtok rådmannens innstilling enstemmig. Innstillingen fra rådmannen sier ja til prosjektet, med forbehold om at ni vilkår må etterkommes. Blant annet om hensynssone for skred, håndtering av overvann i bekk, og størrelsen på lekeplassen, for å nevne noe. I tillegg skal det utredes fare for jord- og flomskred før planen legges ut til offentlig ettersyn.

Les om det populære leilighetsprosjektet i Singsås

- Vilkårene ser greie ut

Per Olav Haugen sier at de ni vilkårene skal være greie å få gjennom. De er forhandlere av Norske Hus, og bruker de som bistand inn mot reguleringsarbeidet. Planen var opprinnelig å få denne saken behandlet i kommunestyret i august i fjor. Men på grunn av at kommunen krever rasanalyse, og den beskjeden ikke kom før snøen var kommet, ble saken utsatt. Den analysen skal gjøres i mai, forteller Haugen.

Dette er det største enkeltprosjektet de selv har utviklet. De har tidligere kjøpt opp tomter, bygd og solgt boliger på Hovin. Kotsøy Byggelag ble etablert i 2003, og har i dag åtte ansatte. De driver med alt innen nybygg, tilbygg og restaurering, forteller Haugen.

Planområdet er på 4,6 dekar, og omtrent ett dekar skal brukes til rent boligformål.

Vil bevare verksted

Fylkeskommunen fraråder at det gamle snekkerverkstedet på tomta rives, men velger å ikke motsette seg det.

«Det finnes få slike bygg i fylket, det bør stå og gis en fornuftig bruk. Først og fremst har det en lokal verdi, en del av det gamle stasjonsstedet Støren. Vi vil derfor ikke motsette oss riving», står det fra Fylkesmannen.

De har ikke vært på befaring, men har vært på stedet for en rask utvendig vurdering. I tillegg har de tatt kontakt med Støren museum- og historielag, som har vært og sett på verkstedet. De anslår at verkstedet er 100 år gammelt, og at det fremstår autentisk. Det har gjennomgående gamle bygningsdeler, som kledning, vinduer, dører og listverk. Maskinene står fortsatt i bygningen. I sin tid produserte de dører og vinduer her, og de utførte reparasjoner. Tidligere skal det ha bodd folk i den ene delen som vender ut mot veien.

Dersom kommunen likevel sier ja til å rive bygningen, ber de om at det dokumenteres skikkelig med bilder og beskrivelser. Og de oppfordrer til gjenbruk.

Slik er tegningene for baksiden av leilighetsbygget. Det kan komme noen justeringer på det endelige produktet. Foto: Norske Hus
Dette er tomta hvor det planlegges 12 leiligheter. De to gamle byggene, inkludert snekkerverkstedet, skal etter planen rives. Foto: Marthe Eid