Nå etter påske starter arbeidene med et tilbygg til dagens salgslokaler. Grunnflata til nybygget blir 360 kvadratmeter, og i tillegg bygges en andreetasje over dagens salgshall, for kontorer, spiserom og møterom. Tilbygget kommer sørover mot Hølondvegen.

Les også: Holder du rattet riktig?

Etterlengtet behov

– I dag får vi presset inn seks biler i lokalene våre, mens vi får inn 15 til 17 etter utvidelsen, sier daglig leder Geir Roar Brattset.

– Vi gleder oss til å få til dette. Det har vært et etterlengtet behov med mer utstillingsplass. Nå får vi presentert alle modellene våre, kanskje med flere utstyrsvarianter, sier Brattset.

Han forteller at de selger godt med biler, i fjor 132 nye og 145 bruktbiler. Svinsås har en egen bruktbilhall på området, og den vil stå som før etter utvidelsen.

Har nådd en fin størrelse

Geir Roar Brattset sier de merker konkurransen fra byen, og at den alltid vil være der. Behovet for en nybilforhandler på Melhus mener han er stort.

– Både 2015 og 2016 var veldig gode år for oss, og 2017 har også startet bra. Vi har kunder fra et stort distrikt, også fra Trondheim, og vi har stor tro på den satsinga vi nå gjør. Kunder er ikke så merkebevisste som før, og det gjør også at vi får flere innom, sier Brattset.

Målet for Svinsås Auto på Melhus er ikke å vokse seg mye større enn i dag. Utvidelsen vil ikke medføre økt behov for ansatte. Brattset opplyser at verkstedhallen er stor nok som den er, og dekker behovet både når det gjelder mekanisk verksted, karosseri og lakkering.

I dagens lokaler har det vært solgt biler i over 40 år. Kåre Skånøy i Melhus Eiendom står som eier av tomt og bygninger, og startet i nybygde lokaler i september 1976, hvor Gaden & Larsen tok seg av nybilsalget de første åra. Ti år tidligere åpnet Skånøy bensinstasjon i krysset rett sør for Melhus Sparebank, og han har dermed hatt over 50 års virksomhet knyttet til bil og kjøretøy i Melhus sentrum.

Les også: Ingen Dab-angst i Melhus

Plasthallen med bruktbiler blir stående som før. Nybygget kommer der de nærmeste bilene står. Foto: John Lerli